27 Ocak 2016 Çarşamba

BEYTİ KEBABI

Beyti kebabı
500 gr yarı yağlı dana kıyma 
1 orta boy soğan 
2 dilim bayat ekmek içi 
1 yumurta 
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 
2 adet yufka 

Yarım çay bardağı sıvı yağ 
Yarım çay bardağı su 
1 su bardağı domates püresi 
1 yemek kaşığı biber salçası 
Süzme yoğurt 
Biber, 
çeri domates 

Kıyma, soğan rendesi, ekmek içi , yumurta ve baharatlar yoğurulur, yarım saat buzdolabında bekletilir, 1 yufka yayılır, yarım çay bardağı yağ ve su karıştırılır yarısı yufkanın yarısına sürülür, diğer yarısı üzerine katlanır, yarım ay şeklindeki yufkanın düz kısmına boydan boya kıymanın yarısı yayılır, rulo sarılarak bir parmak kalınlığında verev dilimlenir, kalan malzemelere de aynı işlem uygulanır, yağlanmış tepsiye dizilir, önceden ısıtılmış 220 derece fanlı fırında kızara kadar pişirilir, domates ve biberler de köftelerle birlikte fırına verilir, servis tabağına dizilir ortalarına yoğurt dökülür, domates ve salça tavada pişirilir, koyulaşınca köftelerin üzerine dökülür, pişen çeri domates ve biberle servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly