Translate

28 Ocak 2016 Perşembe

KAHVELİ PASTA

KAHVELİ PASTA
Yarım pk margarin ,
1 litre süt 
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı nişasta  
9 yemek kaşığı şeker ,

4 yemek kaşığı kakao
 1 yemek kaşığı türk kahvesi ,
2 pk eti kakaolu bisküvi (büyük kare olandan)
2 pk yulaflı bisküvi 

Margarini eritin, sürekli karıştırarak unu ekleyin, pembeleşene dek kısık ateşte kavurun, nişastayı ekleyin 2 dk sonra sütü, şekeri, kakaoyu
, kahveyi ekleyin, karıştırarak pişirin, göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın, topak olduysa mikserle çırpın, arada karıştırarak muhallebiyi iyice soğutun, kalıbınızın dibine biraz muhallebi dökün, bir kat kakaolu bir kat yulaflı olacak şekilde aralarına muhallebi dökerek dizmeye devam edin, kalıptan çıkarınca etrafına sürmek için muhallebi ayırıp, kalanını üzerine dökün buzdolabında 4-5 saat (bir gece daha iyi olur) iyice donana kadar bekletin, çıkarınca kalan muhallebiyle heryerini kaplayın, tekrar 1 saat kadar donmasını bekleyin, üzerine 80 grlık sütlü 80 grlık bitter çikolatayı benmari usülü eritip soğutup dökün,80 gr lık beyaz çikolatayı daeritip donan çikolatanın üzerine dökün ve kahveli bonbonlarla çikolata tam donmadan süsleyin ( keserken her defasında temiz bıçağı ısıtıp kesin çikolata daha kolay kesilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest