Translate

13 Mart 2016 Pazar

CEViZ SOSLU PAPARDELLA

Ceviz soslu papardelle 

Ceviz soslu papardelle 
👉

Makarna hamuru

1 yumurta

70 gram (bir su bardağına yakın) beyaz un

30 gram semolina unu (migroslarda var) 
3 gram tuz


Unlar ve tuz karıştırılır, bu karışımdan bir havuz yapılır,
 içine yumurta kırılır ve 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir,
 yoğurulur, yumuşaksa un ilave edilir,
sert bir hamur olmalı hamuru yoğurup ortadan kestiğinizde hamurda çatlaklar görülüyorsa yoğurmaya devam edilir
 ve yarım saat dinlenmeye bırakılır,
dinlenen hamur unlu zeminde merdaneyle incecik açılır (makarna kesme makinesi olanlar onunla açabilir)
tırtıklı kesme aparatıyla bir cm genişliğinde çubuklar kesilir,
10 dk boyunca kaynayan tuzlu suya atılır, 30 saniye kadar haşlanır (makarnamız taze olduğundan çabuk pişecektir) 
NOT :hazır makarna kullanabilirsiniz,elde yapma kadar olmasa da lezzetli olacaktır.
Sosu için
80 gr krema (bir kutunun yarısından daha az) 
30 gr ceviz içi ( yarım su bardağı) 
20 gr tereyağı (bir yemek kaşığı) 
Karabiber, tuz
Tereyağı bir tavada eritilip iri parçalanmış cevizler rengi hafif değişene kadar kavurulur,
 krema ve baharatlar eklenir kaynamaya başlayınca ocaktan alınır,
makarnayla harmanlanır servis edilir. 
👌




13 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. Hmmm gayet iyi görünüyor, ellerinize sağlık.
    Soslu ve ceviz de var tamamdır:))))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde çok sevdiğim bir makarna çok teşekkürler

      Sil
  3. ooohh mis :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Süpersin. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, taze makarnayı severim. Güzel görünüyor.
    Semolina unu nedir acaba? Katma amacımız nedir merak ettim.
    Takibe aldım blogunuzu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler.aslında İtalya da 100 de 100 konuluyor koymassanız Makarna diye satamıyorsunuz yasak.Bu un makarnanın kolay açılmasını sağlıyor tabii lezzeti ona göre daha güzel oluyor.
      bende sizi zevkle takip ediyorum.

      Sil
    2. İlk defa duydum gerçekten, çok teşekkürler :) İtalya'da bir tek bu makarnayı sevmiştim :) Genelde çok sert makarnaları.. Yasakmış ha? Merak ettim şimdi :)
      Denersem yazarım mutlaka!

      Sil
  6. Harika görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest