Translate

14 Mart 2016 Pazartesi

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE
Özellikle sonbahar kış aylarında 
sıcacık çayın yanına bundan daha iyi hiçbir şey gidemez

Zencefilli Kurabiye 

150 gram yumuşak tereyağı 
1 su bardağı toz şeker 
1 yumurta 
1 çay kaşığı karbonat (silme) 
1 çay kaşığı vanilya 
1 çay kaşığı zencefil 
1 çay kaşığı tarçın 
2,5 bardak +1 yemek kaşığı un

Yağ ve şekeri karıştırıp yumurtayı ekleyin, karbonat, zencefil, tarçın, vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın,
 unu da eleyerek ve azar azar ekleyin, 
az gelirse un ilave edin, 
ele yapışmayan yumuşak bir hamur olsun, 
merdane ile çok hafif unlanmış zeminde yarım cm kalınlığında açın,

 kalıplarla keserek 180 derecede iyice kızarana kadar pişirin ki kıtır bisküvi gibi olsun, 
daha yumuşak isteyenler fazla kızartmasın, 
ben yaprak kalıbım ile kestim,
 kalıbım çok küçük tam bir lokmada ağza atılacak boyda oldular, 
kalıbı pasta malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE

8 yorum:

  1. Bildiğim bir kurabiye tarifi ama yaprak şekilleri çok hoşuma gitti. Bisküvi gibi kıtır kıtır görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler sonbahar için hazırladığım bir temaydı yeni yeni ekliyorum tarifleri

      Sil
  2. Ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. mutlaka çok güzeldir ama ben asıl şekillerine bayıldım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler sonbaharda yapmıştım güzel bir şekil oldu

      Sil
  4. Iste bunu deneyebilirim zencefil ve tarcin uyumunu cok severim ve cok hos gorunuyolar yaprak yaprak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kolay bir tarif, bence kendinizi küçümsemeyin böyle güzel bir bloğu olan biri herşeyi yapabilir.
      şimdi size yazarken gördü kızım hemen zencefilli kurabiye istiyorum diye tutturdu.
      bende yapacağım galiba :)

      Sil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz