7 Mart 2016 Pazartesi

VİŞNELİ GÜL MUFFİN

visneli gul muffin
VİŞNELİ GÜL MUFFİN
VİŞNELİ GÜL MUFFİN lerim öyle güzel oldu ki, böyle ekşi ekşi vişneler çikolata ve fındık parçalarının birleşimi süper bir lezzet çıkardı ortaya, ben bayıldım eminim sizde bayılacaksınız, % 100 tavsiye ediyorum mutlaka denemelisiniz,

Kalecik Un katkılarıyla

Hazırlama süresi 40 dk 
6 adet 
Hamur için 
100 gr tatlı lor 
1 çay bardağı (70 gr) pudra şekeri Yarım çay bardağı (50 ml) süt 
Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ 
1 limon kabuğu rendesi 
1 paket vanilya 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
2 su bardağı (275 gr) un ( Kalecik )
 İç Malzemesi 
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne (180 gr) 

Yarım su bardağı damla çikolata 
2-3 yemek kaşığı fındık kırığı 


Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi çırpma kabına alıp 2 dk çırpın, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun, hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 20×30 cm boyutunda açın, üzerine vişneleri çikolataları ve fındıkları serpin, hamuru geniş tarafından rulo sarın, bıçak ile 6 eşit parçaya bölün, yağlanmış muffin kalıbına dik olarak yerleştirin ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin.


Kalecik Un Katkılarıyla









4 yorum:

  1. Sunumu çok güzel. Lezzetini tahmin edebiliyorum. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Gorüntüsü cok güzel eminim nefistir de. Elinize saglik.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly