16 Haziran 2016 Perşembe

KARADUTLU SAKIZLI MUHALLEBİ


İftar için hem hafif 
hem serin şipşak yapabileceğiniz bir tatlı
KARADUTLU SAKIZLI MUHALLEBİ 
yazlığın en sevdiğim yanlarından biri 
taze dalından meyveler
gittiğimde ilk olgunlaşan  meyvelerden 
Dut'a saldırırız.
Ama bu sefer çok fazlaydı,
 bende toplayıp bu şekilde tatlılarda sos olarak kullandım
bilmem iyi yapmış mıyım?

Malzemeler

1 lt süt ,
125 gr tereyağı veya margarin ,
1 su bardağı #kalecikun,
1 su bardağı şeker ,
1 adet damla sakızı (isteğe bağlı),
 1 vanilya

 Karadut sosu; 


250 gr (1 su bardağı) karadut ,
1 y.k kalecik nişasta ,
1/2 çay bardağı şeker ,

Yapılışı

Bir tencerede yağı eritip unu kavuralım, sürekli karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyelim, şeker, sakız ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kaselere pay edelim, oda ısısına gelince buzdolabına kaldıralım, sos için dutları rondadan geçirip, tel süzgeç ile tencereye süzelim, kaşığın arkasıyla bütün posasını geçirmeye çalışalım, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak pişirelim, kaynayınca ocaktan alıp soğutalım, iyice soğuyan tatlımızı tabağa ters çevirip üzerini sos ile süsleyelim


13 yorum:

  1. Karadutt bayılırımmm :)) ellerinize sağlık :) ben genelde dışarda yiyorum böyle tatlıları evde üşeniyorum yapmaya :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürle bende çok seviyorum Dut'u

      Sil
  2. nefis tam yazlık olmuş :-))

    YanıtlaSil
  3. Hangisine harika diyecegimi sasirdim :) Sunum super, tatli ondan da super :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkürler emeklerimizin karşılığı bu beğeniler insana huzur veriyor.

      Sil
  4. Ellerinizle sağlık çok güzel gözüküyor 😊

    YanıtlaSil
  5. Damla sakızı olan her şeye bayılırım, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Damla sakizini çok severim. Elinize saglik görünüsü de harika.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly