12 Ekim 2016 Çarşamba

BALKABAKLI BROWNİ

BALKABAKLI BROWNİ
Bu inanılmaz lezzet
 şimdiye kadar yaşadığınız en iyi 
sonbahar tatlısı olacak. 

Malzemeler

 3 / 4 su bardağı un 
1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu 
1 / 2 çay kaşığı tuz 
1 / 2 su bardağı tereyağı ( eritilmiş ) 
1 su bardağı şeker 
2 çay kaşığı vanilya 
3 yumurta 
1 / 2 su bardağı kakao 
1 / 2 su bardağı damla çikolata 
1 su bardağı balkabağı püresi
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı


Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin. Bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağını orta ateşte eritmeye başlayın. Köpüğü çıkana kadar yağı kaynatın. Tereyağı biraz soğuyunca, şekeri ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker her defasında karıştırarak ekleyin. Vanilyayı ve un karışımını ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı ikiye bölün. Yarısına kakao ve damla çikolataları karıştırın. Diğer yarısına balkabağı püresi ve tarçını ekleyip karıştırın. Kakaolu karışımdan 2 yemek kaşığı ayırıp, kalanını kalıba boşaltın. Üzerine balkabaklı karışımı dökün. Ayırdığınız kakaolu karışımı balkabaklının üzerine parçalar halinde yerleştirin. Bir kürdan yada bıçak ucuyla ebruli şekiller verin. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.




Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz




4 yorum:

  1. Elinize sağlık,tam da zamanı şimdi ♥

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ....

    YanıtlaSil
  3. Kabakla böyle bir tatlı yapılabileceğini hiç düşünmezdim.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım bu tarife çok değişik ve lezzetli eminim muhakkak denemek isterim sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly