Translate

5 Ekim 2016 Çarşamba

ÇİKOLATALI MUSKALAR

Çıtır çıtır çikolatalı bakla tadında atıştırmalıklar harika oldular.
 İçi bol fındık ve çikolata, 
üzeri beyaz çikolata ve
 fıstık kaplı baklava yufkaları 
anlatılmaz yaşanır diyorum ve tarife geçiyorum. 

Malzemeler 

8 adet baklavalık yufka 
3 yemek kaşığı tereyağ 
1 paket bitter çikolata  (80 gr)
1 paket sütlü çikolata  (80 gr)
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri için
40 gr beyaz çikolata
Toz fıstık
Fındık

Yapılışı 


Tereyağını eritin. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin. Bir adet baklavalık yufkayı tegaha serin. Her yerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatın. Onun da  her yerine tereyağı sürün.  Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Üzerine eritilmiş çikolatayı sürün. Bir ucuna fındık kırıkları yerleştirin. Muska şeklinde sarın. Pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine eritilmiş beyaz çikolata sürün. Fıstığa ve fındığa bulayın. Afiyet olsun. 



Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

6 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. Güzele benziyor denemek lazım milfoy hamuruylada olabilir bu sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur ama milföy soğuyunca yumuşadığı için özelliğini kaybedecektir.ayrıca kabarırken çikolatası dışarı akabilir.baklava yufkasıyla 3-4 gün bayatlamaz.

      Sil
  3. Hem sekil hem tarif tam puan aldi elinize saglik.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest