Translate

23 Aralık 2016 Cuma

CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE


Öyle nefis bir kurabiye ki bu, bütün kışı bununla geçirebilirsiniz! 

Malzemeler 

125 gr tereyağı veya margarin 
göz kararı ceviz
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı vanilin
2 - 2,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı karbonat
Bulamak için 1/2 su bardağı toz şeker 

Üzerine şekerleme için: 

Bir kapta 2 yemek kaşığı şeker,
 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı ve 
1 çay kaşığı tarçını bir çatalla yada parmak uçalarınızla kırıntı haline getirin.  

Hazırlanışı


Fırını önceden 190 dereceye ısıtın.
Tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker ve pudra şekerini pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
 Yumurta, hindistan cevizini ve vanilini ekleyip karıştırın. Unu, karbonatı ilave edip karıştırın. İri parçalanmış cevizleri ekleyin ve karıştırın. 
Ardından hamurdan beş santim büyüklüğünde toplar yapın ve her topu toz şekere bulayın. Kurabiyeleri pişirme kâğıdına, aralarında 5 santim olacak şekilde yerleştirin. Her bir kurabiyenin üzerini bastırarak biraz düzleştirin.
Her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı kırıntılı şekerlemeden ekleyin ve ardından her birinin üzerine 1 bütün ceviz yerleştirin. Kenarları altın sarısı olana kadar 10-12 dakika pişirin.




 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


3 yorum:

  1. Mükemmel gözüküyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık harika gçrünüyor tam çaylık veya kahvelik

    YanıtlaSil
  3. hımm güzel görünüyor ebeydir uğramıyordum size iyi oldu bende yeni tatlar denemeyi severim :) Bunu da bir denerim Çok severim tarçını cevizi :) Ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz