Translate

2 Ocak 2017 Pazartesi

SARIMSAKLI DOMATESLİ EKMEK ( FOCCACİA )




Nefis bir ekmek tarifi, sarımsak, zeytinyağı ve biberiyenin birleşimiyle mis kokulu harika bir lezzet  o bir italyan ekmeği foccacia ama türk damak tadına çok uygun çünkü sarımsaklı


Malzemeler 

1 paket instant maya (yaş maya da olur) 
1 tatlı kaşığı tuz , 
4 su bardağı un , 
Gerektiği kadar ılık su 
(2 su bardağı kadar) , 
zeytinyağı 

Yapılışı


Hamuru yoğurup mayalanması için üzerini örtüyoruz,
1 saat kadar ılık ortamda mayalandırıp yağlanmış kalıba elimizle bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerine 3 diş ezilmiş sarımsak ile yarım çay bardağı zeytinyağını karıştırıp sürüyoruz. Çeri domatesleri aralıklı olarak üzerine bastırıyoruz. Biberiye serpip 180 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz. Ben 18 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım, kek gibi yüksek oldu ama içi yumuşacık ve çok lezzetli zeytinyağım@katkisizlezzetlerduragi ndan ev yapımı ve organik zeytinyağıdır. Çanakkale de (annemin memleketi 🤗) üretilip kargo ile kapınıza kadar gelir. Üstelik sayfada el yapımı tarhana, erişte ve kuskus, salça da mevcut ihtiyacınız varsa mutlaka deneyin tavsiyemdir




 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bunun görünüsü de cok cici 😊

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest