Translate

7 Aralık 2016 Çarşamba

KEŞKEK

KEŞKEK

Merhaba

yine yöresel bir tarifle karşınızdayım.

Bir çok yemek gibi bu da 
her memlekette farklı şekillerde yapılıyor, 
annemin memleketi Çanakkale de 
her düğünde mutlaka yapılan 
yöresel bir yemektir 
KEŞKEK! 

  
Annemden öğrendiğim kadarıyla 

buyurun tarifi 


Malzemeler



1 su bardağı buğday 
1 büyük tavuk but 
100 gram tereyağı 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
Tuz 

Yapılışı

Akşamdan bol kaynar su ile ıslatılan buğdaylar, iyice patlayana kadar pişirilir. Haşlanan tavuk etleri incecik didilir. Tahta kaşıkla dövülerek buğdayların iyice ezilmesi sağlanır. Tuzu ayarlanıp servis tabağına alınır. Tereyağı eritilip kırmızı biber hafif yakılır ve üzerine gezdirilir


 

Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 


Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest