7 Aralık 2016 Çarşamba

LİMONLU PİLAV


Bugün mutlaka yapılması gerekenler arasında bir yemek! 
Herhangi bir et veya sebze yemeği yanında hatta tek başına
damaklarda lezzet patlaması yaratacak bir pilav! 


Malzemeler 


1 su bardağı pilavlık pirinç 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
4 taze soğan ince doğranmış (beyaz kısmı pilav içine, yeşil kısmı pilav süsleme için) 
3 diş ezilmiş sarımsak 
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 
1 limonun suyu (3 yemek kaşığı) 
1/2 çay kaşığı zerdeçal 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı su 
Tuz 
Karabiber 

Yapılışı


     Yapışmaz pilav tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Soğanın beyaz yerlerini ekleyip 1 dakika kavurun. Sarımsak ve limon kabuğu rendesini ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yıkanmış, süzülmüş pirinci, zerdeçal, tuz, biber ekleyin 1 dakika kavurun. Su, süt ve limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca kapağı kapalı kısık ateşte pişirin. İncecik kesilmiş limon dilimleri ve taze soğanın yeşil kısımlarıyla süsleyin. Afiyet olsun.





Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


3 yorum:

  1. Farklı ve leziz görünüyor:) Ellerinize sağlık.
    Çok beğendiğim blogunuzu takibe aldım, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. şimdiye kadar hiç duymamıştım limonlu pilav ama limon tadına bayılırım tabi deneyebilirim..

    YanıtlaSil
  3. Pilav sever degilim ama limon cok severim. Belki limonla tadi farkli gelir.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly