Translate

10 Aralık 2016 Cumartesi

OREOLU BEZE


Oreolu bezelerim nefis oldular, aynı çocukluğumda pastanelerden aldığım bezeler gibi, 
öyle çok severdim ki bezeyi ama pastaneden alıp yemek , yedirmek hiç içime sinmedi,
yıllardır uyguladığım bu tarifle içim çok rahat, 10 dakikada çırpıp 1 saatte pişirdim, 30 dakika da soğuttum tamamdır,
gönül rahatlığıyla doya doya yesin çocuklar.isterseniz oreo katmayabilir sade tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

2 büyük yumurta beyazı (bir damla bile sarı karışmamalı) 
1/2 su bardağı toz şeker 
1 paket vanilya 
1 yemek kaşığı mısır nişastası 
8 adet oreo 
Ayrıca 3 adet üzeri için oreo

Yapılışı 

Yumurta aklarını köpürene kadar mikserle çırpın. 
Beyaz olmaya başlayınca toz şekerin 1/3 ünü ekleyin. Çırpmaya devam edin. Kalan şekerin yarısını ekleyip tekrar 1 dakika çırpın. Son şekeri de ekleyip kar haline gelene kadar iyice çırpın, kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa olmuş demektir. Mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip spatula ile karışırın. Oreoları küçük parçalar haline getirip ekleyin. Spatula ile karıştırın. Bir kaşık yardımıyla bezelerden parçalar alıp tepsiye serdiğiniz @koroplasthayatikolaylastirir pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. Üzerlerine parçalanmış oreo serpin. 160 derecede 1 saat 10 dakika pişirin. Fırının kapağını açıp 30 dakika soğumasını bekleyin. (pişme süresi fırın tipine ve bezelerin boyutuna göre değişiklik gösterebilir, kontrollü pişirmek gerekir)



Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.

http://www.askiseker.com 

Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

2 yorum:

  1. Bunu mutlaka denemem lazım teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. bu tarifi hemen not aldım .Bezeyi çok severim evde de yapmayı denedim bir türlü tutturamadım.Demek ki püf noktası nişastada :) Ellerine sağlık cnm :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz