19 Şubat 2017 Pazar

BALKABAKLI KEK


Sahrap Soysal lezzetli sofralar da yaptığım
Harika bir kek

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı balkabağı püresi
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
3 su bardağı un

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, süt ve yağı ekliyoruz, balkabağı püresini ekleyip karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu, baharatları da ekleyip çırpıyoruz, kalıbımızı katı yağ ile iyice yağlayıp un serpiyoruz, kek harcımızı kalıbımıza döküp 170 derecede 20-25 dk pişiriyoruz. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz. Üzerine çikolata sosu ve fıstık serpiyoruz.


 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

2 yorum:

  1. Harika bir tarif ellerine sağlık. Normalde kabaklı tatlı ve kek türleri hoşuma gitmez ama bunun tadı ayrı.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık :) Blogunuzu yeni keşfettim takipteyim, bana da beklerim :) makyajlikus.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly