23 Mart 2017 Perşembe

BARDAKTA VİŞNELİ CRUMBLE


Nefis bir bardak tatlısı bu 
 önce tereyağlı,
 tarçınlı kıtırlar geliyor insanın ağzına,
 sonra yumuşacık muhallebi, 
sonra nefis vişne sosu  tek kelimeyle bayılacaksınız 

 Malzemeler

 Crumble (kıtırlar için) 

1,5 su bardağı un 
125 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış) 
 2 yemek kaşığı toz şeker 
 1 çay kaşığı tarçın

 Vişne sos için 

2 su bardağı vişne 
2 yemek kaşığı toz şeker 


 Muhallebi için 

2,5 su bardağı süt (500 ml) 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı un Yarım su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı krema Yapılışı Fırını 160 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını bir kaba alın, üzerine unu eleyin. Şeker ve tarçını ekleyip parmak uçlarınızla ovuşturup ekmek kırıntısı haline getirin (yoğurmayın) kırıntı şeklindeki hamuru pişirme kağıdı üzerine döküp 160 derecede 10 dakika kıtırlaşana kadar pişirin. Sos için, malzemeleri koyup sos tenceresinde sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi için, krema hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince kremayı ekleyip çırpın. Bardaklara önce kıtırlardan sonra vişneli sostan, sonra muhallebi paylaştırın. En son üzerine tekrar kıtırlardan koyup tatlıyı tamamlayın. Buzdolabında soğutup servis yapın. 
Afiyet olsun
 
-----------------

 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
belginbinici@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly