29 Mart 2017 Çarşamba

HAVUÇ MANTISI

 
Merhabalar
enerji dolu bir yemek mi  lazım
havuç mantısı duydunuz mu hiç lezzet olay 
 yapımı da bir o kadar kolay!
 Akşam yemeğini yapmayan varsa hemen denesin.
Bizim evde kapış kapış gidiyor
 bu mantı 
eminim sizde tadınna hayran kalacaksınız.

Malzemeler

1 kilo havuç
 1 şişe maden suyu 
 2,5 su bardağı un 
Tuz 

Yapılışı 

Havuçları dilimleyip tuzlu suda haşlayın.
Ezilecek kıvama geldiğinde süzüp çatalla püre haline getirin. Tuz maden suyu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Kaşıkla karıştırarak yapabilirsiniz yoğurmanıza gerek yok. Hamuru kaşıkla kızgın yağa bırakıp kızartın. Ben sıkma torbasına alıp minik küpler halinde yağın içine sıkarak kızarttım, daha kolay oldu. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, tereyağında kırmızı biber yakarak gezdirin. Sıcak servis edin. 
Afiyet olsun


 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

2 yorum:

  1. daha önce duymamıştım ama ilk fırsatta deniyeceğim... damak zevkime hitap ediyor çünkü... sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Havuç normalde çok severim böylede çok güzel görünüyor ilk fırsata deneyeceğim ellerine sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly