FIRINDA PATATESLİ OMLET |
Merhaba,
size sağlıklı ve besleyici bir tarifim daha var,
patates ve yumurtayı birbirine çok yakıştırıyorum,
ama patatesli omlet yemek için illaki
patatesi kızartmamız gerek değil mi? Ben söyleyeyim hayır değil!
Artık patatesli omletimi hem yağsız hemde kızartmadan yapıyorum,
hem çok leziz hemde çok sağlıklı oluyor.
Deneyeceğinizden eminim,
beğenenler benim yayınımı da
beğenerek paylaşarak destek olursa
çok sevinirim
Malzemeler
3-4 porsiyon
1 kocaman (kumpirlik boyutunda) patates
2 yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Patatesler rendelenir, yumurtalar içine kırılır,
tuz ve peynirlerin
yarısı eklenir karıştırılır,
pişirme kağıdı serili tepsiye yayılır,
kalan peynirler de üzerine serpilir ve
200 derecede kızarana kadar pişirilir,
ben üzerine biraz da biberiye serpiştirdim
çok yakıştı, sıcak servis edilir.
pişirme kağıdı serili tepsiye yayılır,
kalan peynirler de üzerine serpilir ve
200 derecede kızarana kadar pişirilir,
ben üzerine biraz da biberiye serpiştirdim
çok yakıştı, sıcak servis edilir.
Patatesli omlet diyince aklıma Pazar günü geliyor annemde çok yapar ve tadı enfes oluyor :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilkızım voleybol oynuyor hafta sonları da antreman hep 19 mayıs bize fırsat oldu uzun zamandır ilk defa hep beraber yiyebildik.çok teşekkürler
Siloys işte bu tam tam benlik yani :-))
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilBayılırım bu ikiliye.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilPatatesli omlet yaparım ben ama fırında denemedim hiç
YanıtlaSilBence bir dene bayılacaksın.Kızım sporcu tavada yağda diyetisyeni izin vermiyor.Ama bence böyle daha güzel oluyor.
Silhımm harikaa.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilFirinda omlet hic bilmiyordum yine ilginç bir tarif.
YanıtlaSiltavsiye ediyorum hiç olmazsa yağdan kaçıyoruz.
SilBuda çok güzel tam diyetlik,yapalım yiyelim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilevet biraz patates var ama o kadardan bişeycikler olmaz
Sil