İftar için hem hafif
hem serin şipşak yapabileceğiniz bir tatlı
KARADUTLU SAKIZLI MUHALLEBİ
yazlığın en sevdiğim yanlarından biri
taze dalından meyveler
gittiğimde ilk olgunlaşan meyvelerden
Dut'a saldırırız.
Ama bu sefer çok fazlaydı,
bende toplayıp bu şekilde tatlılarda sos olarak kullandım
bilmem iyi yapmış mıyım?
Malzemeler
1 lt süt ,
125 gr tereyağı veya margarin ,
1 su bardağı #kalecikun,
1 su bardağı şeker ,
1 adet damla sakızı (isteğe bağlı),
1 vanilya
Karadut sosu;
250 gr (1 su bardağı) karadut ,
1 y.k kalecik nişasta ,
1/2 çay bardağı şeker ,
Yapılışı
Bir tencerede yağı eritip unu kavuralım, sürekli karıştırarak sütü yavaş
yavaş ekleyelim, şeker, sakız ve vanilyayı ekleyip kaynayana kadar
karıştıralım, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp kaselere pay edelim, oda
ısısına gelince buzdolabına kaldıralım, sos için dutları rondadan
geçirip, tel süzgeç ile tencereye süzelim, kaşığın arkasıyla bütün
posasını geçirmeye çalışalım, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırarak
pişirelim, kaynayınca ocaktan alıp soğutalım, iyice soğuyan tatlımızı
tabağa ters çevirip üzerini sos ile süsleyelim
Karadutt bayılırımmm :)) ellerinize sağlık :) ben genelde dışarda yiyorum böyle tatlıları evde üşeniyorum yapmaya :/
YanıtlaSilÇok çok teşekkürle bende çok seviyorum Dut'u
Silnefis tam yazlık olmuş :-))
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
SilHangisine harika diyecegimi sasirdim :) Sunum super, tatli ondan da super :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler emeklerimizin karşılığı bu beğeniler insana huzur veriyor.
SilEllerinizle sağlık çok güzel gözüküyor 😊
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
Silsunum çokk güzelll😍
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler
SilDamla sakızı olan her şeye bayılırım, elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler
SilDamla sakizini çok severim. Elinize saglik görünüsü de harika.
YanıtlaSil