Çıtır çıtır çikolatalı bakla tadında atıştırmalıklar harika oldular.
İçi bol fındık ve çikolata,
üzeri beyaz çikolata ve
fıstık kaplı baklava yufkaları
anlatılmaz yaşanır diyorum ve tarife geçiyorum.
Malzemeler
8 adet baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 paket sütlü çikolata (80 gr)
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri için
40 gr beyaz çikolata
Toz fıstık
Fındık
Yapılışı
Tereyağını eritin. Ayrı bir kapta çikolatayı benmari usulü eritin. Bir adet baklavalık yufkayı tegaha serin. Her yerine fırça ile tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı kapatın. Onun da her yerine tereyağı sürün. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Üzerine eritilmiş çikolatayı sürün. Bir ucuna fındık kırıkları yerleştirin. Muska şeklinde sarın. Pişirme kağıdı üzerine yerleştirin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Soğuyunca üzerine eritilmiş beyaz çikolata sürün. Fıstığa ve fındığa bulayın. Afiyet olsun.
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilGüzele benziyor denemek lazım milfoy hamuruylada olabilir bu sanırım
YanıtlaSilolur ama milföy soğuyunca yumuşadığı için özelliğini kaybedecektir.ayrıca kabarırken çikolatası dışarı akabilir.baklava yufkasıyla 3-4 gün bayatlamaz.
SilHem sekil hem tarif tam puan aldi elinize saglik.
YanıtlaSilçok teşekkürler
Sil