Aşure Tarifi
Aşure tarifi nasıl yapılır kolay nefis yöresel ölçülü yemek tatlı tarifleri
Aşure yapmak zor değil arkadaşlar,
üstelik komşulara dağıtmak çok büyük mutluluk,
evlendiğimden beri her yıl yaparım,
yeni evlilerin gözü korkmasın yani
ben herşeyi göz kararı yapıyorum.
Aşure
Malzemeler
- 1 kilo buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- Toz şeker ( oranı isteğe bağlı )
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase incir
- 1 limon kabuğu
- 1 kase kuru üzüm
- 2 adet küçük elma
- 2 yemek kaşığı gül reçeli
- kuruyemiş
- nar
Yapılışı
Geceden 1 kilo buğdayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, büyük bir aşure tenceresine alıyoruz,
Bir yada iki adet en büyük boy tencereye paylaştırıyoruz, üzerini suyla doldurup kaynatıyoruz,
yarım saat kaynattığımız buğdayı arada karıştırmayı unutmuyoruz ki dibi tutmasın,
suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz,
buğdaylar iyice pişip patlayınca ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz,
1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasulyeyi geceden ıslatıyoruz,
ertesi sabah önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz, buğdayı ocağa alıp kaynatıyoruz, toz şekeri göz kararı ilave ediyoruz, tadına bakarak karar verin, herkes farklı seviyor,
ben çok tatlı severim mesela, şekeri karıştırarak eritiyoruz, pişen nohut ve fasulyeyi,
küçük küpler halinde doğradığımız birer kase kuru kayısı ve incirleri,
kuru üzümleri, 2 adet küçük doğradığımız elmaları ekliyoruz,
arada karıştırarak 10-15 dk pişiriyoruz,
2 yemek kaşığı gül reçeli
1 limon kabuğu rendesi (sarımsak rendesi ile rendeliyorum ince olsun diye) ekliyoruz,
karıştırıp kaselere boşaltıyoruz, ben kalın kağıt kalıplardan kullandım, çok pratik ve hoş bir görüntü oldu, üzerini kuruyemiş ve nar ile süslüyoruz.
Aşure Tarifi nasıl yapılır
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Kolay Aşure yapımı
Aşure Tarifi
Aşure Tarifi |
Aşure yapmak zor değil arkadaşlar,
yeni evlilerin gözü korkmasın yani
Malzemeler
- 1 kilo buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- Toz şeker ( oranı isteğe bağlı )
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase incir
- 1 limon kabuğu
- 1 kase kuru üzüm
- 2 adet küçük elma
- 2 yemek kaşığı gül reçeli
- kuruyemiş
- nar Yapılışı
Bir yada iki adet en büyük boy tencereye paylaştırıyoruz, üzerini suyla doldurup kaynatıyoruz,
Aşure Tarifi nasıl yapılır |
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Kolay Aşure yapımı |
Aşure Tarifi |
5 stars -
based on 2973 reviews
AŞURE TARiFi Nasıl Yapılır
Aşure tarifi nasıl yapılır kolay nefis yöresel ölçülü yemek tatlı tarifleri
|
By Belgin Binici
Ingredients - Malzemeler
- 1 kilo buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- Toz şeker ( oranı isteğe bağlı )
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase incir
- 1 limon kabuğu
- 1 kase kuru üzüm
- 2 adet küçük elma
- 2 yemek kaşığı gül reçeli
- kuruyemiş
- nar
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 30 porsiyon
Calories: 313
Geceden 1 kilo buğdayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, büyük bir aşure tenceresine alıyoruz,
Bir yada iki adet en büyük boy tencereye paylaştırıyoruz, üzerini suyla doldurup kaynatıyoruz,
yarım saat kaynattığımız buğdayı arada karıştırmayı unutmuyoruz ki dibi tutmasın,
suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz,
buğdaylar iyice pişip patlayınca ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz,
1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasulyeyi geceden ıslatıyoruz,
ertesi sabah önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz, buğdayı ocağa alıp kaynatıyoruz, toz şekeri göz kararı ilave ediyoruz, tadına bakarak karar verin, herkes farklı seviyor,
ben çok tatlı severim mesela, şekeri karıştırarak eritiyoruz, pişen nohut ve fasulyeyi,
küçük küpler halinde doğradığımız birer kase kuru kayısı ve incirleri,
kuru üzümleri, 2 adet küçük doğradığımız elmaları ekliyoruz,
arada karıştırarak 10-15 dk pişiriyoruz,
2 yemek kaşığı gül reçeli
1 limon kabuğu rendesi (sarımsak rendesi ile rendeliyorum ince olsun diye) ekliyoruz,
Geceden 1 kilo buğdayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, büyük bir aşure tenceresine alıyoruz,
Bir yada iki adet en büyük boy tencereye paylaştırıyoruz, üzerini suyla doldurup kaynatıyoruz,
yarım saat kaynattığımız buğdayı arada karıştırmayı unutmuyoruz ki dibi tutmasın,
suyunu çektikçe kaynar su ilave ediyoruz,
buğdaylar iyice pişip patlayınca ocaktan alıp kapağını kapatıyoruz,
1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasulyeyi geceden ıslatıyoruz,
ertesi sabah önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz, buğdayı ocağa alıp kaynatıyoruz, toz şekeri göz kararı ilave ediyoruz, tadına bakarak karar verin, herkes farklı seviyor,
ben çok tatlı severim mesela, şekeri karıştırarak eritiyoruz, pişen nohut ve fasulyeyi,
küçük küpler halinde doğradığımız birer kase kuru kayısı ve incirleri,
kuru üzümleri, 2 adet küçük doğradığımız elmaları ekliyoruz,
arada karıştırarak 10-15 dk pişiriyoruz,
2 yemek kaşığı gül reçeli
1 limon kabuğu rendesi (sarımsak rendesi ile rendeliyorum ince olsun diye) ekliyoruz,
Allah kabul etsin. Sunumu da ne güzel olmus.
YanıtlaSil