26 Şubat 2016 Cuma

ÇİLEKLİ ALMAN PASTASI

Çilekli Alman Pastası


Çilekli Alman Pastası yaptım
 enfes oldu  
Alman pastası, 

1su bardağı süt,
1çay bardağı su, 
2 yumurta, 
1 paket toz maya,
6 yemek kaşığı tozşeker, 
2 tatlı kaşığı mahlep, 
150 gr margarin (eritilecek) 

Kreması için :
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un, 
2 yumurta sarısı, 
1 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı süt, 
1paket vanilya,
1paket labne. 
Margarin hariç tüm malzemeyi yoğurun mayalandırın, mayalanan hamura erimiş margarin ilave edip 10 dakika yoğurun iyice yağı emmesi lazım, şekil verip tepsiye dizin ılık fırında üç misli kabarıncaya kadar mayalandırın, 130 derecede pişirin yüksek ayarda pişirirseniz kurur, ortadan ikiye kesip pişirdiğiniz kremayı ikişer kaşık ilave edin, çilekleri dörde bölün, kremanın üzerine yerleştirin, üzerine pudra şekeri serpin, üzerlerine tart jölesine batırılmış birer çilek yerleştirin 

6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Sevgili Belgin Hanım ,
    Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
    İzninizle bir tanesini aldım ve yerine
    Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de merhaba
      Çok çok teşekkürler.
      Buyurun hepsi sizin olsun.

      Sil
  2. Merhaba,

    Elinize sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de merhaba
      Çok çok teşekkürler.

      Sil
  3. Süper süper süper :) Eline sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly