Translate

8 Haziran 2016 Çarşamba

ELMALI GÜLLAÇ

elmali gullac
ELMALI GÜLLAÇ
Elmalı Güllaç 

Güllacı sevenler buna bayılacak.İçine süprizler saklayacağız ve misafirlerinizi şaşırtacaksınız. İşte Ramazanın vazgeçilmezlerinden Güllaç
 
6 kişilik için 
4,5 adet güllaç yaprağı, 
3 rendelenmiş elmayı 3 kaşık şekerle pişiriyoruz, 
tarçın ve ceviz ekleyip karıştırıyoruz, 
güllaçları dört üçgene bölüyoruz, 
1 lt kadar süte 1-1,5 arzuya göre su bardağı şeker ekleyip kaynatıyoruz, 
kaynamaya başlayınca ocaktan alıp yaprakları tek tek süte batırıyoruz, 
iyice yumuşayana kadar bekletiyoruz, 

küçük bir kasenin içine 3 yaprak yerleştiriyoruz, 
uçları kenarlarından biraz sarkacak, üzerine bir iki kaşık sütten döküyoruz, elma koyup kapatıp üzerine 2-3 kaşık süt gezdiriyoruz, tabağa ters çevirip üzerini süslüyoruz, elma güllaca çok yakıştı, biz çok beğendik, sütün şekerini isteğinize göre ayarlayın ama elmanında şekerli olduğunu unutmayın


ELMALI GÜLLAÇ

8 yorum:

  1. Harika gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. geleneksel lezzetlere farklı sunumlar çok teşekkürler

      Sil
  3. Elinize sağlık hem elmalı olması hem de porsiyonluk olması harika sevgiler hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler özellikle ramazanda fazlası ağır geliyor.

      Sil
  4. güllaç tam ramazan tatlısı ama ben hiç sevemedim maalesef :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler tatlıyla pek aranız yok biliyorum bende tam tersi :))

      Sil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest