Translate

11.04.2016

BOŞNAK BÖREĞİ

Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri
BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ

 Boşnak Börei tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri .Merhaba, kısa sürede çok beğeni alan boşnak böreği tarifim geldi.
Böreğin böylesini hiç yemediniz.
İncecik açılan hamuru ,
güzel harcına bayılacaksınız.
Özellikle piştiği zamanki çıtırlığı sizi mest edecek.
Çıtırlığını belirtmek için videosunu da ekledim.

Böyle bir güzellik olamaz.

Malzemeler

 Boşnak böreği 
1 kilo un 
 Yaklaşık 2 bardak ılık su 
2 tatlı kaşığı tuz 
3 yemek kaşığı tereyağ 
1,5 çay bardağı sıvı yağ

 İç harcı için 
4 adet büyük boy haşlanmış patates 
2 adet soğan 
Tuz, karabiber,
 kırmızı toz biber 

Yapılışı

Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri
Unu eleyerek kabımıza alıp tuzu ilave edip karıştırıyoruz,
 yavaş yavaş suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz,
 hamuru ikiye bölüp ilk parçayı tekrar biraz yoğuruyoruz, 
ikinci parçayı da yoğurup onu da kenara alıyoruz,
 tekrar ilk parçayı alıp yoğurup kenara alıyoruz ve ikinci parçayı da ikinciye yoğurup kenara alıyoruz,
 yani iki parçayı da ikişer kez yoğuruyoruz, üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz,
 dinlendirmezseniz hamur sert olur açılmaz, çok bekletirseniz de çok yumuşar ve açarken yırtılır,
bu yüzden 30 dakika yeterlidir👍hamuru hafif un serptiğimiz zeminde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz,
 masanın üzerine temiz bir örtü serip hamuru üzerine alıyoruz,
 her yerine 4 kaşık yağ karışımından sürüp,elimizle önce ortalarından başlayarak yavaşça çekmeden açıyoruz,
 ne kadar ince olursa o kadar güzel olur, hamurun kenarına harcı boydan boya yayıp,
 hamuru üzerine katlıyoruz, katladığımız yere yağımızdan biraz sürüp, masanın ortasına kadar rulo yapıyoruz,
 karşı tarafıda aynı şekilde, rahat rulo yapmak için örtüyü iki elinizle tutup kaldırarak hamuru ortaya doğru yuvarlayabilirsiniz, 
 oluşan iki ruloyu bıçakla kesip birbirinden ayırıyoruz, ruloları elimizle biraz gerdirip içinde kalan havayı çıkartıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz, diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayıp,
 kalan yağla üzerini yağlayarak 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ





5 stars - based on 3265 reviews

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ nasıl yapılır


BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ

By
Boşnak Böreği tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli tam ölçülü balkan hamurişi yemek tarifleri .Merhaba, kısa sürede çok beğeni alan boşnak böreği tarifim geldi.Böreğin böylesini hiç yemediniz. İncecik açılan hamuru ,güzel harcına bayılacaksınız.Özellikle piştiği zamanki çıtırlığı sizi mest edecek.Çıtırlığını belirtmek için videosunu da ekledim. Böyle bir güzellik olamaz
Ingredients
  • 1 kilo un
  • Yaklaşık 2 bardak ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber,
  • kırmızı toz biber
Unu eleyerek kabımıza alıp tuzu ilave edip karıştırıyoruz, yavaş yavaş suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, hamuru ikiye bölüp ilk parçayı tekrar biraz yoğuruyoruz, ikinci parçayı da yoğurup onu da kenara alıyoruz, tekrar ilk parçayı alıp yoğurup kenara alıyoruz ve ikinci parçayı da ikinciye yoğurup kenara alıyoruz, yani iki parçayı da ikişer kez yoğuruyoruz, üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz, dinlendirmezseniz hamur sert olur açılmaz, çok bekletirseniz de çok yumuşar ve açarken yırtılır, bu yüzden 30 dakika yeterlidir👍hamuru hafif un serptiğimiz zeminde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz, masanın üzerine temiz bir örtü serip hamuru üzerine alıyoruz, her yerine 4 kaşık yağ karışımından sürüp,elimizle önce ortalarından başlayarak yavaşça çekmeden açıyoruz, ne kadar ince olursa o kadar güzel olur, hamurun kenarına harcı boydan boya yayıp, hamuru üzerine katlıyoruz, katladığımız yere yağımızdan biraz sürüp, masanın ortasına kadar rulo yapıyoruz, karşı tarafıda aynı şekilde, rahat rulo yapmak için örtüyü iki elinizle tutup kaldırarak hamuru ortaya doğru yuvarlayabilirsiniz, oluşan iki ruloyu bıçakla kesip birbirinden ayırıyoruz, ruloları elimizle biraz gerdirip içinde kalan havayı çıkartıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz, diğer hamur parçasına da aynı işlemi uygulayıp, kalan yağla üzerini yağlayarak 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6
Calories: 266

15 yorum:

  1. oyy nefis olmuş bu eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
  2. çok severim olsa da yesek, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler bizde de yapıldığı gibi bitiyor :))

      Sil
  3. Bayılırım el açması böreğe, ellrine sağlık canım .

    YanıtlaSil
  4. Of of harika görünüyor. ..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel kızrmış azıcık koklayabilirmiyim?Belgin'cim ben bu tarife yakın mayalı hamurla yaparım ancak sen maya katmadan yaptın kolay açılmış masallah deneyeyim çünkü mayalı şeylerdense bunu tercih ederim tekrar eline sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu mayasız çok çok teşekkürler sizinde şimdiden ellerinize sağlık

      Sil
  6. Maşallah diyorum el açması börek vaw. Çok iştah açıcı görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkürler yeseniz bağımlılık yapıyor :)))

      Sil
  7. Çok güzel görünüyor elinize saglik.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest