20 Mayıs 2016 Cuma

FIRINDA PATATESLİ OMLET

FIRINDA PATATESLİ OMLET
 Merhaba, 
size sağlıklı ve besleyici bir tarifim daha var,
patates ve yumurtayı birbirine çok yakıştırıyorum, 
ama patatesli omlet yemek için illaki 
patatesi kızartmamız gerek değil mi? Ben söyleyeyim hayır değil! 
Artık patatesli omletimi hem yağsız hemde kızartmadan yapıyorum,
hem çok leziz hemde çok sağlıklı oluyor. 
Deneyeceğinizden eminim, 
beğenenler benim yayınımı da 
beğenerek paylaşarak destek olursa
 çok sevinirim

Malzemeler
3-4 porsiyon 1 kocaman (kumpirlik boyutunda) patates 
2 yumurta 
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri 

Yapılışı
Patatesler rendelenir, yumurtalar içine kırılır, 
tuz ve peynirlerin yarısı eklenir karıştırılır,
 pişirme kağıdı serili tepsiye yayılır,
 kalan peynirler de üzerine serpilir ve
 200 derecede kızarana kadar pişirilir, 
ben üzerine biraz da biberiye serpiştirdim 
çok yakıştı, sıcak servis edilir.

14 yorum:

  1. Patatesli omlet diyince aklıma Pazar günü geliyor annemde çok yapar ve tadı enfes oluyor :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızım voleybol oynuyor hafta sonları da antreman hep 19 mayıs bize fırsat oldu uzun zamandır ilk defa hep beraber yiyebildik.çok teşekkürler

      Sil
  2. oys işte bu tam tam benlik yani :-))

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım bu ikiliye.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Patatesli omlet yaparım ben ama fırında denemedim hiç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir dene bayılacaksın.Kızım sporcu tavada yağda diyetisyeni izin vermiyor.Ama bence böyle daha güzel oluyor.

      Sil
  5. Firinda omlet hic bilmiyordum yine ilginç bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tavsiye ediyorum hiç olmazsa yağdan kaçıyoruz.

      Sil
  6. Buda çok güzel tam diyetlik,yapalım yiyelim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet biraz patates var ama o kadardan bişeycikler olmaz

      Sil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly