Translate

25.01.2016

KARAMELLİ TART

KARAMELLİ TART
Nurselin mutfağında yaptığım 
çok beğenilen tadı ile sizi mest edecek bir lezzet.

Tart Hamuru 
225 gr un(12 tepeleme yemek kaşığı) 
Bir paket kakao (75 grlık)

200 gr tereyağı 
100 gr şeker(yarım bardaktan bir parmak eksik) 
1 yumurta(az çırpılmış)

Unla kakaoyu karıştırın, tereyağı, şekeri ekleyin ekmek ufağı görünümü alınca yumurtayı ekleyin,
ele yapışmayan bir hamur elde edin, streç filme sarıp 20 dk dolapta dinlendirin,
kalıba yayıp çatalla heryerine delikler açıp 180 derecede 20 dk pişirin.

Karamel 
200 gr şeker(bir bardaktan 2 parmak eksik) 
100 gr tereyağı 120 ml krema
Yapımı
Şekeri tencerede orta ateşte eritin,

karamelize olunca tereyağı ekleyin karıştırın iyice yedirince kremayı ekleyin karıştırın,soğumaya bırakın. 

Ganaj 
1 kutu krema (200 ml) 
200 gr bitter çikolata (2,5 paket 80 grlık) 
1 yemek kaşığı bal
Yapımı
 Kremayı ocağa alın çikolataları parçalayın kaynamaya başlayınca ocaktan alıp balı ekleyin karıştırarak eritin, soğumaya bırakın. Tart hamurunu kalıptan çıkarıp, karameli dökün dolapta sertleşene kadar bekletin, ganajı döküp iyice sertleşince servis edin, bir gece beklerse düzgün kesilir.

KARAMELLi TART




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest