SUSAMLI TAVUK |
Merhabalar Nurselin mutfağında yaptığım yapımı çok kolay ama damaklarda hatırı sayılır bi lezzet bırakan susamlı tavuk tarifi
2-3 kişilik için
1 büyük göğüs fileto
Bir kase susam
2 yumurta
1 kase un
ve
1 adet tavuk bulyon
tavuk bulyonu unun içine ufalayıp iyice karışmasını sağlıyoruz biraz da tuz ilave ediyoruz, tavuk bulyon kullanmayanlar koymasa da olur,
etleri serçe parmağı kalınlığında uzun şeritler halinde kesiyoruz, ne kadar ince keserseniz o kadar lezzetli oluyor, önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından susama bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, tavukları kızgın yağa attıktan sonra altını kısın susamlar yanmasın, fazla yapacaksanız arada tavaya dökülen susam olursa (fazla dökülmüyor) tel kevgirle toplayın yağı yakmasın, merak etmeyin ince dilimlendiği için içi çok rahat pişiyor çiğ kalmıyor, biraz fazla susam gidiyor ama inanın değer, yerken susam tavuğa bu kadar mı yakışır diyeceksiniz👍 ben börek çörek yanınada misafirlerime ikram ediyorum, çok beğeniliyor,çerez gibi yeniyor, sıcak servis yapınız 😊👌👊
etleri serçe parmağı kalınlığında uzun şeritler halinde kesiyoruz, ne kadar ince keserseniz o kadar lezzetli oluyor, önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından susama bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, tavukları kızgın yağa attıktan sonra altını kısın susamlar yanmasın, fazla yapacaksanız arada tavaya dökülen susam olursa (fazla dökülmüyor) tel kevgirle toplayın yağı yakmasın, merak etmeyin ince dilimlendiği için içi çok rahat pişiyor çiğ kalmıyor, biraz fazla susam gidiyor ama inanın değer, yerken susam tavuğa bu kadar mı yakışır diyeceksiniz👍 ben börek çörek yanınada misafirlerime ikram ediyorum, çok beğeniliyor,çerez gibi yeniyor, sıcak servis yapınız 😊👌👊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder