PROFİTEROL |
profiterole bayılırım birde kendim yaptığım zaman anında biter.Hazır alınanlardan hiçbir farkı yok tabiki daha sağlıklı olması dışında.kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim.
buyrun profiterol tarifi
Hamuru için
125 gr margarin
5 dolu kaşık un
2 yumurta
1 çay kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
1 su bardağı su.
hızlıca karıştırılarak pişirilir,
hamur ılıyınca iki yumurta ilave edilir çırpılarak hamura yedirilir.hamur sıkma torbası ile tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır,
orta hararetteki fırında pişirilir.
Kreması için
1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 bardaktan biraz fazla süt
1/2 pk vanilya
bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan pasta kreması şırınga ile hamurların içine doldurulur. Üzerine çikolata sosu pişirilip dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder