Translate

23.02.2016

PROFİTEROL ev yapımı

PROFİTEROL
profiterole bayılırım birde kendim yaptığım zaman anında biter.Hazır alınanlardan hiçbir farkı yok tabiki daha sağlıklı olması dışında.kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim.
  buyrun profiterol tarifi 
  
Hamuru için 

125 gr margarin 
5 dolu kaşık un
2 yumurta
1 çay kaşığı toz şeker 
1 fiske tuz 
1 su bardağı su.


yağ ve su kaynatılır, yağ eriyince tuz, şeker, un katılır,
 hızlıca karıştırılarak pişirilir, 
hamur ılıyınca iki yumurta ilave edilir çırpılarak hamura yedirilir.hamur sıkma torbası ile tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılır, 
orta hararetteki fırında pişirilir.

Kreması için 

1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker 
1/2 su bardağı un 
1 bardaktan biraz fazla süt 
1/2 pk vanilya 

 bütün malzemeler karıştırılarak pişirilir. Hazırlanan pasta kreması şırınga ile hamurların içine doldurulur. Üzerine çikolata sosu pişirilip dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest