Sucuklu kaşarlı pide tarifi |
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1 pk toz maya
1 yumurtanın akı içine (Sarısı üzerine sürülecek)
Yapılışı
Yapılışı
Aldığı kadar un Un hariç bütün malzemeler karıştırılır,
un azar azar eklenir,
yoğurulur yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir,
üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak mayalandırılır,
iyice kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır,
merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açılır,
un azar azar eklenir,
yoğurulur yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir,
üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak mayalandırılır,
iyice kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır,
merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açılır,
sucukların üzerine minik tereyağı parçaları konur,
kenarları üzerine doğru kapatılır,
uçları
büzülür, pide şekli verilir,
yumurta sarısı sürülür, fırında 200 derecede pişirilir,
fırından çıkar çıkmaz
Pideci pidesi tarifi |
5 stars -
based on 1238 reviews
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi |
By Belgin Binici
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli videolu nefis hamurişi yemek tarifleri pastane pideci pidesi yumuşacık nefis sucuklu kaşarlı pide patry recipe
Ingredients
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe soda
- 1 pk toz maya
- 1 yumurtanın akı içine (Sarısı üzerine sürülecek)
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 356
Yapımı
Yapımı
- Aldığı kadar un Un hariç bütün malzemeler karıştırılır,un azar azar eklenir, yoğurulur yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir,üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak mayalandırılır,
- iyice kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır,merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açılır,
- ortasına kaşar dilimleri üzerine sucukdilimleri yerleştirilir, sucukların üzerine minik tereyağı parçaları konur, kenarları üzerine doğru kapatılır, uçlarıbüzülür, pide şekli verilir,yumurta sarısı sürülür,
- fırında 200 derecede pişirilir,fırından çıkar çıkmazhamurun kenarlarına tereyağı sürülür afiyetle yenir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder