PORTAKALLI TART |
Dün dalındaydı bugün kapımda
Portakalbende.com 'un taptaze mis gibi portakallarıyla portakal kremalı tartoletler yaptım, çok lezzetli oldu bu kadar lezzetli ve taze meyveler için çok teşekkürler @portakalbende
bir siparişiniz ile dalından kopup ,
evinize kadar geliyor tavsiye ederim
buyurun tarife,
7 tepeleme yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı kakao,
100 gr tereyağı,
2 yemek kaşığı şeker,
1 yumurta
Un ve kakaoyu karıştırın, yumuşak tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın,
ekmek ufağı görünümü alınca yumurtayı ekleyin,
yoğurun yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olsun,
streç filme sarıp buzdolabında 15 dk bekleyin,
çıkarıp hafif unlanmış zeminde merdane ile inceltin,
yarım cm den daha ince olmalı, içi parlak oval kek kağıtları var ben onlardan kullandım diğerlerine hamur yapışabilir!
Hamuru kağıt büyüklüğünde kesip kalıplara yerleştirin,
ortasına çatalla delikler açın, bir kenarda beklemeye alın.
Kreması için
3 orta boy portakal + süsleme için 1 portakal
120 gr tereyağı
130 gr şeker ( portakal çok tatlı değilse biraz daha şeker ekleyin)
3 yumurta (oda sıcaklığında )
1 vanilya
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin ve portakalların suyunu sıkın,
3 orta boy portakal + süsleme için 1 portakal
120 gr tereyağı
130 gr şeker ( portakal çok tatlı değilse biraz daha şeker ekleyin)
3 yumurta (oda sıcaklığında )
1 vanilya
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin ve portakalların suyunu sıkın,
şeker, yumurta ve portakal suyunu şeker eriyene kadar uzun bir süre çırpın,
tereyağını eritin, kremaya katın, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın,
kremayı tart hamurlarının üzerine paylaştırın, 180 derecede pişirmeye bırakın,
bir portakalı çok güzel yıkayıp, kabuğuyla birlikte incecik dilimleyin,
portakalların iki yüzünü de toz şekere bulayın, yaklaşık 10 dk sonra tartları kontrol edin,
üzerleri hafif kabuk bağladığında şekere buladığınız portakal dilimlerini tartların üzerilerine dikkatlice yerleştirin, portakallar karamelize olana kadar yaklaşık 10-15 dk daha pişirin.
tereyağını eritin, kremaya katın, vanilyayı ekleyin ve iyice karıştırın,
kremayı tart hamurlarının üzerine paylaştırın, 180 derecede pişirmeye bırakın,
bir portakalı çok güzel yıkayıp, kabuğuyla birlikte incecik dilimleyin,
portakalların iki yüzünü de toz şekere bulayın, yaklaşık 10 dk sonra tartları kontrol edin,
üzerleri hafif kabuk bağladığında şekere buladığınız portakal dilimlerini tartların üzerilerine dikkatlice yerleştirin, portakallar karamelize olana kadar yaklaşık 10-15 dk daha pişirin.
ORANGE TART |
Mis kokmuştur pişerken. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilevet çok güzel bir kokusu var teşekkürler
SilEllerine sağlık görüntü iştah açıcı
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilÇok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silnefis görünüyor eline sağlık..
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilÇok şık ve lezzetli görünüyor,benim gibi mutfakta başarılı olmayan biri için :( Elinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkürler sizin gibi aktif birinin her şeyin üstesinden geleceğine eminim
SilEllerine sağlık çok güzel gözüküyor bayılıyorum yaptıklarına :))
YanıtlaSilçok çok teşekkür ederim sende harikasın takipyteyim :))))
SilElinize sağlık miss mis:)))
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silnefiss elinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilHarika görünüyor, bayıldım, bende deneyeceğim, sevgiler.
YanıtlaSilsevgiler benden çok teşekkürler
Silsunum harika elinize saglık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silbu nedir arkadaşım yemek değil bence olaganüstü yeni bir sanat yapıyosunuz tebrikler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz beni onure etti çok naziksiniz.
Sil