Translate

18.06.2016

KARAMELLİ CHEESECAKE


KARAMELLİ CHEESECAKE Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis tatlı yemek pasta tarifleri 
Beni bu tatlının karamelinde

 yıkasınnlaaar yıkasınlaaar
deyip karamele olan hayranlığımı
 belirtip 
başlıyorum tarife

 Tabanı için 

 1 pk burçak bisküvi ,
2 yemek kaşığı tereyağı 

Cheescake için 

 800 gr labne ,
200 ml krema ,
1 su bardağı, 
3 yk şeker,
 4 yumurta 
1 silme yemek kaşığı kalecikun ,
1 silme yemek kaşığı kalecik nişasta ,

Karamel sos için 

 8 dolu yemek kaşığı şeker 
yemek kaşığı su 
Bir tutam tuz 
12 yemek kaşığı krema 

Yapılışı

Önce karameli hazırlıyoruz, şeker, su ve tuzu yapışmaz tavaya alıyoruz, şeker eriyene kadar harlı, eridikten sonra kısık ateşte karamel rengi alana kadar hiç karıştırmadan bekliyoruz, karamel rengi alınca ocaktan alıp kremayı ekliyoruz, tahta kaşıkla karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz (eğer karamel topaklanma yaparsa, sıcakken tel süzgeçten süzün) Bisküvileri un haline getirip erimiş tereyağı ile yoğuruyoruz, kelepçeli kalıba kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz, kalıbımızın dışını folyo ile kaplıyoruz, buzluğa kaldırıyoruz, labne, krema, şeker, un ve nişastayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz, yumurtaları tek tek kırıyoruz, yani birini yedirdikten sonra diğerini ekleyerek çırpıyoruz, tabanımızın üzerine döküyoruz, dışını folyo ile kapladığımız kalıbı su dolu tepsiye yerleştiriyoruz(bu işlem çatlamaması için) 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz, ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir, fırının kapağı yarı açık olarak içinde soğumaya bırakıyoruz, iyice soğuyan cheescake imizi karamelle süslüyoruz. İnanın hafif bir cheesecake karamelli olması gözünüzü korkutmasın
 Afiyet olsun 


KARAMELLi CHEESECAKE Tarifi nasıl yapılır


KARAMELLİ CHEESECAKE Tarifi nasıl yapılır
By
KARAMELLİ CHEESECAKE Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli nefis tatlı yemek pasta tarifleri Beni bu tatlının karamelinde yıkasınnlaaar yıkasınlaaar deyip karamele olan hayranlığımı belirtip başlıyorum tarife
Ingredients
  • Tabanı için
  • 1 pk burçak bisküvi ,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Cheescake için
  • 800 gr labne ,
  • 200 ml krema ,
  • 1 su bardağı,
  • 3 yk şeker,
  • 4 yumurta
  • 1 silme yemek kaşığı kalecikun ,
  • 1 silme yemek kaşığı kalecik nişasta ,
  • Karamel sos için
  • 8 dolu yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • Bir tutam tuz
  • 12 yemek kaşığı krema
Önce karameli hazırlıyoruz, şeker, su ve tuzu yapışmaz tavaya alıyoruz, şeker eriyene kadar harlı, eridikten sonra kısık ateşte karamel rengi alana kadar hiç karıştırmadan bekliyoruz, karamel rengi alınca ocaktan alıp kremayı ekliyoruz, tahta kaşıkla karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz (eğer karamel topaklanma yaparsa, sıcakken tel süzgeçten süzün) Bisküvileri un haline getirip erimiş tereyağı ile yoğuruyoruz, kelepçeli kalıba kaşıkla bastırarak yerleştiriyoruz, kalıbımızın dışını folyo ile kaplıyoruz, buzluğa kaldırıyoruz, labne, krema, şeker, un ve nişastayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz, yumurtaları tek tek kırıyoruz, yani birini yedirdikten sonra diğerini ekleyerek çırpıyoruz, tabanımızın üzerine döküyoruz, dışını folyo ile kapladığımız kalıbı su dolu tepsiye yerleştiriyoruz(bu işlem çatlamaması için) 170 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz, ortası hafif sallanıyorsa pişmiş demektir, fırının kapağı yarı açık olarak içinde soğumaya bırakıyoruz, iyice soğuyan cheescake imizi karamelle süslüyoruz. İnanın hafif bir cheesecake karamelli olması gözünüzü korkutmasın Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 470

8 yorum:

  1. Ama ama bu çook güzel minnoş bir tatlı ellerine sağlık.karamel olayını abartmıştım kafanda demekk ki çabucak yapaılabilir.
    8 kaşık şekeri düşününce serbetli tatlıdan,şekeri daha az.İnsanının gözü korkmamalı şekerinden.

    YanıtlaSil
  2. çokk güzel görünüyor elelrine sağlık ☺️

    YanıtlaSil
  3. Karemelli içeceklere bayılan ben karamelli cheesecake görünce ekrana kitlendim :)) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ççok güzel duruyo kesinlikle denemem lazım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. sizi bu zamana kadar nasıl farketmemisim cok hos bir blogunuz var ^.^ ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ay çok güzel! Hem tarif hem görsel. Eline sağlık Belgin hatuncum ❤

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel tariflerin sahibi nerdesin ?
    Bir süredir yayınınızı,görmüyoruz,merak ettim dileğim her şey yolundadır.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest