KEŞKEK |
Merhaba
yine yöresel bir tarifle karşınızdayım.
Bir çok yemek gibi bu da
her memlekette farklı şekillerde yapılıyor,
annemin memleketi Çanakkale de
her düğünde mutlaka yapılan
yöresel bir yemektir
KEŞKEK!
Annemden öğrendiğim kadarıyla
buyurun tarifi
Malzemeler
1 su bardağı buğday
1 büyük tavuk but
100 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı
Akşamdan bol kaynar su ile ıslatılan buğdaylar, iyice patlayana kadar pişirilir. Haşlanan tavuk etleri incecik didilir. Tahta kaşıkla dövülerek buğdayların iyice ezilmesi sağlanır. Tuzu ayarlanıp servis tabağına alınır. Tereyağı eritilip kırmızı biber hafif yakılır ve üzerine gezdirilir
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
http://www.askiseker.com
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder