Merhaba
Çok lezzetli bir tarif daha
ama bu kez yöresel,
Var mı bilen? Farklı yapan?
Herkes nasıl yapar?
Farklı tariflerini de öğrenmek isterim :)
KAYTAZ BÖREĞİ
Malzemeler
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Yaklaşık 4 su bardağı un
Kıymalı harç için;
300 gr kıyma
1 soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz,
karabiber
Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandırın.
İç harç için bütün malzemeleri karıştırın. Ayrıca 2 yemek kaşığı
tereyağını eritip, 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırın. Hamurdan ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizi yağa batırıp parmak
uçlarınızla incecik açın. Rulo sarıp tekrar yatay rulo yaparak tepsiye
aralıklı yerkeştirin. Üzerlerine iç harçtan bir miktar alıp bastırın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altları kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Mukemmel gozukuyor :)
YanıtlaSilBu böreğe bayılıyorum yalnız şuana kadar istediğim gibi yapan olmadı :) Elinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSil