Translate

11.06.2018

FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi

Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 
Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği, hem gözü hem mideyi doyuracak harika bir yemek 


Malzemeler

8-10 kişilik
Kişi sayısına göre tavuk but
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı pirinç
2 adet yeşil biber
1 büyük boy kuru soğan 
1 tatlı kaşığı salça 
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber 
Tuz

Hazırlama 

Pirinçlerin üzerine şişmesi için kaynak su ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika bekletin. Butları tencereye alın. 1 soğanı dörde bölüp içine atın. 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Bolca su ekleyip kapağını kapatın. Haşlanmaya bırakın. Pirinçlerin suyunu süzüp iyice yıkayın. Tencereye sıvı yağı dökün. Üzerine rendelenmiş soğanı ve incecik doğranmış biberi ekleyip kavurun. Pirinci, salçayı, tereyağı ve baharatları ekleyin. Bir kaç dakika kavurun. Uygun bir fırın kabına kavrulan pirinçleri eşit şekilde yayın. Pişen tavuk butlarını sudan çıkarın. Butları pirincin üzerine yerleştirin. Üzerine 4,5 su bardağı tavuk suyu dökün. Bir kasede 1 tatlı kaşığı salçayı sıvı yağ ile açın. Tavuk butlarının üzerine fırça ile sürün. Üzerini Koroplast Sar-Pişir (içi pişirme kağıdı dışı folyo) kağıdı ile kapatın. Yada pişirme kağıdını ıslatıp sıkın ve onunla kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.


Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 

Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 

Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 
Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 


5 stars - based on 493 reviews

FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi


FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği,
FIRINDA TAVUK KAPAMA PiLAVI TARiFi 
By
Fırında Tavuk Kapama Pilavı Tarifi nasıl yapılır yöresel nefis kolay yemek tarifleri Lezzetli bir iftar yemeği, hem gözü hem mideyi doyuracak harika bir yemek
Ingredients
  • Kişi sayısına göre tavuk but
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Pirinçlerin üzerine şişmesi için kaynak su ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika bekletin. Butları tencereye alın. 1 soğanı dörde bölüp içine atın. 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Bolca su ekleyip kapağını kapatın. Haşlanmaya bırakın. Pirinçlerin suyunu süzüp iyice yıkayın. Tencereye sıvı yağı dökün. Üzerine rendelenmiş soğanı ve incecik doğranmış biberi ekleyip kavurun. Pirinci, salçayı, tereyağı ve baharatları ekleyin. Bir kaç dakika kavurun. Uygun bir fırın kabına kavrulan pirinçleri eşit şekilde yayın. Pişen tavuk butlarını sudan çıkarın. Butları pirincin üzerine yerleştirin. Üzerine 4,5 su bardağı tavuk suyu dökün. Bir kasede 1 tatlı kaşığı salçayı sıvı yağ ile açın. Tavuk butlarının üzerine fırça ile sürün. Üzerini Koroplast Sar-Pişir (içi pişirme kağıdı dışı folyo) kağıdı ile kapatın. Yada pişirme kağıdını ıslatıp sıkın ve onunla kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 8-10 kişilik
Calories: 336

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest