26 Ocak 2016 Salı

BALIK KOKEREÇ

Balık Kokereç





2 adet derisiz ve kılçıksız çipura yada levrek filetosu 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
3 diş sarımsak
 5 adet yeşil sivri biber 
1 çorba kaşığı acı biber salçası 
1 çay kaşığı çekme karabiber 
1 çorba kaşığı soya sos 
5 dal taze kekik ( kuru da olur) 
2 dal taze nane (kuru da olur) 

Tavayı ocağa alıp iyice ısıtın, zeytinyağını ekleyip ince doğranmış biberleri soteleyin, ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyin, çipurayı küçük parçalara ayırıp tavaya ekleyin, ardından baharatları ekleyip tahta kaşık yardımıyla bütün malzemeyi kokoreç kıvamına gelene kadar ufaltın ve ocağı kapatın, böylece enfes balık kokoreç yemeye hazır olacak
Balık Kokoreç
Balık Kokoreç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly