11 Şubat 2016 Perşembe

SUCUKLU KAŞARLI PİDE

Yumuşacık nefis sucuklu kaşarlı pide 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 şişe soda 
1 pk toz maya 
1 yumurtanın akı içine (Sarısı üzerine sürülecek)
 Aldığı kadar un Un hariç bütün malzemeler karıştırılır,
un azar azar eklenir, 
yoğurulur yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir,
üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak mayalandırılır, 
iyice kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır,
merdane ile yarım santim kalınlığında uzunlamasına açılır,
ortasına kaşar dilimleri üzerine sucuk
dilimleri yerleştirilir, 
sucukların üzerine minik tereyağı parçaları konur, 
kenarları üzerine doğru kapatılır, 
uçları
büzülür, pide şekli verilir,
yumurta sarısı sürülür, fırında 200 derecede pişirilir,
fırından çıkar çıkmaz
hamurun kenarlarına tereyağı sürülür afiyetle yenir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly