Translate

13 Şubat 2016 Cumartesi

SULTAN BÖREĞİ

börek borek hamurişi hamurisi
SULTAN BÖREĞİ
Size nefis bir tarifim var, Sultanlara prenslere layık.Hem pratik hemde öyle lezzetli ki parmaklarınızı yiyeceksiniz !
6 adet yufka
 Peynir 
4-5 adet büyük boy patates 
1 adet yumurta 
1 su bardağı süt 
Yarım su bardağı su 
Yarım paket eritilmiş margarin

Önce iç hazırlanır, patatesler haşlanıp ezilir, peynirler rendelenerek
ilave edilir, bir kasede yumurta, süt, su ve margarin karıştırılarak mikserle çırpılır, tezgaha yufkanın birisi yayılır, üzerine hazırlanan harç sürülür, ikinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlem uygulanır, üçüncü yufkanın üzerine
iç harcın yarısı yayılır, rulo şeklinde sarılır, diğer üç yufkaya da aynı işlem uygulanır, buzdolabında 4-5 saat bekletilir, bir gece önceden de hazırlanabilir, çıkardıktan sonra ekmek gibi dilimlenerek tepsiye
dizilir, ısıtılmış fırına konur kızarana kadar pişirilir, düzgün rulo olması için ben yufkaları kare hale getirip kullanıyorum, kenarlarını hafif içeriye doğru katlayarak yapabilirsiniz, ben bu kez karşılıklı rulo yaptım, buzdolabı poşetlerine uygun uzunlukta kesip buzlukta 2 ay saklayabiliyorum, gerektiğinde yarım saat önce çıkarıp dilimleyip sıcak fırına atıyorum, nefis bir lezzet mutlaka denemelisiniz 😋??
👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz