Translate

10.03.2016

Merhaba pastanesi Pasta Sanatı Akademisi- cupcake-workshop

Merhaba
Sizlere geçen hafta katıldığım,
Merhaba Pastanesi bünyesinde kurulan Pasta Sanat Akademisindeki güzel bir kahvaltı ve workshop etkinliğinden bahsedeceğim.
Bu etkinliği düzenleyen ve beni davet ederek onurlandıran sevgili Şef Özlem Mekik ve Sevgili Arenandfamily Funda'cığıma çok teşekkür ediyorum.

Önce size Merhaba pastanelerini tanıtmak istiyorum.Pastanelerin evveli 1930 yılına dayanıyor.
Tevfik Sekizkardeş tarafından lokum ve şeker üretimi ile başlayan tatlı serüveni 1950 yılında Şefik Sekizkardeş'in pastacılık ve baklava sektörüne giriş yapmasıyla devam etmiş ve İstanbul'un en sevilen tarihi pastanelerinden biri olmuş.
Birçok bölgede bulunan şubeleriyle 2015 yılında da sektöre nitelikli pasta şefleri yetiştirmek amaçlı uluslararası Pasta Sanatı Akademiyi kurmuşlar
MEB onaylı sertifika programıyla sektöre nitelikli pasta şefleri yetiştirmeyi amaçlayan akademi, pastacılığı mesleğe dönüştürmek isteyenleri,kendi işletmelerini profesyonel bir şef bilinciyle yönetmek isteyenlere uluslararası pastacılık ilkeleri doğrultusunda eğitimler vermektedir.
Koordinatör Şefliğini yurt dışında yarışmalarla ülkemizi temsil eden Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi Şef Elif Çıtak'ın yapmakta olduğu akademinin onursal Şefi de Niyazi Çapraz'dır.
PSA eğitim programı ve başvurularınız için 02126439887 telefon numarasından bilgi alabilirsiniz
gelelim bizim içini hazırlanan kahvaltının detaylarına,
her şey öyle özenle hazırlanmış ve öyle lezzetliydi ki meşhur eklerine ve pastalarına yer  ayırmak istesem de kahvaltılıkların da bir çoğunun tadına bakmaktan kendimi alamadım.
Lezzetli ve bol sohbetli kahvaltıdan hemen sonra Cupcake workshop için hazırlıklara başladık.
Sevgili Şefimiz Elif Çıtak'ın verdiği püf noktalarıyla keklerimizi hazırladık ve pişirdik.Şefimiz sayesinde kek yaparken doğru sandığımız yanlışlarımızı da öğrendik.
Puf Puf yumuşacık ve düzgün cupcakeler yapmayı başardık.
Kekimizi rengarenk kremalarla ve şekerlemelerle süsledik.
Herkesin kendi cupcakekini kendi hayaliyle süslemesi çok zevkliydi.
Workshop bitiminde Şefimiz Elif Çıtak'ın elinden sertifikamızı alırken, birbirinden  güzel pastaların ve eklerin de tadına bakmayı da ihmal etmedik.

Etkinliğin sonunda çok eğlenmiş, damaklarımız bayram etmiş bir şekilde ve leziz makaronlar ve eklerlerle dolu paketlerden oluşan hediyelerimizle oradan ayrıldık.
Bu Leziz ve eğlenceli etkinlik için önce Merhaba Pastanesi , Pasta sanat akademisi Şefimiz Elif Çıtak'a , Yönetim ve personele , sonra sevgili Şef Özlem Mekik , Funda'cığıma ve bugünü birlikte paylaştığımız ve çok eğlendiğimiz , sevgili arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim
 Etkinlik ile ilgili sosyal medya paylaşımlarımıza aşağıdaki hashtag larden ulaşabilirsiniz.

#şefelifcitak #chefelifcitak

#pastacielifcitak #pastasanatiakademi

#pastasanati #pastacilikegitimi

#merhabapastanesi #psa





Fabrika tel

0212-643-98-87 


6 yorum:

  1. Çok keyifli çok güzel bir gündü canım,tekrar bir arada olmak da ayrıca benim için mutluluktu.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni görmekte çok güzeldi canım .bende çok keyif aldım.en kısa zamanda görüşmek dileğiyle

      Sil
  2. Bu harika bir iş bana göre, "PASTACILIK":)))
    Çok eğlenceli bence, mesleğim bu olsun isterdim aslında:))) pasta, çikolata, kurabiye hayal gücüne göre sonu olmayan bir dünya bu...böyle etkinlikler de ne kadar keyiflidir hiç katılma fırsatım olmadı ama:( öyledir eminim:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler bizim gibi mutfağa aşık insanlar için muhteşem bir yer ve ortam hele ki Arkadaşlarla birlikte olunca.sevgiler benden

      Sil
  3. Rengarenk Cupcake'lere bayıldım.Ne güzel bir gün olmuş ♥

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest