Translate

6.11.2016

NELİPİDE PİDECİDEN DAHA ÖTE

Merhabalar,
geçtiğimiz günlerde sevgili Oya Emerk davetiyle İstanbul Bağdat Caddesinde
Nelipide Gurme
ye pide tadımına gittik.

 Nefis Ordu Pidelerinden önce Ordu'ya has bol çeşitli yöresel kahvaltıyla tadıma başladık.
 Kahvaltı öyle göz doldurucuydu ki 
işletmecisi Tamer Bey'in "pidelere de yer ayırın" uyarısını dikkate alamadım

Ordu Çıtırı, 

Kuzine Ekmeği
 ve Karışık Peynir Eritmesi 

özellikle herkesin tatması gerekenler arasında bence.






Kahvaltıyla yarı doyduktan sonra ardı arkası kesilmeden bütün çeşitleriyle önümüze serilen nefis pidelerin tadına bakmaya başladım. Bana pizza mı? Pide mi? Diye sorulursa her zaman pideyi tercih ederim. Pizzayı tercih edenlerin de Nelipide Gurme nin pidelerini deneyince fikir değiştireceklerinden eminim. Herkesin damak tadını düşünerek öyle çok çeşit geliştirmişler ki hatta benim gibi her türlü sevenler için her türlü pide bile yapmışlar.
Pidenin lezzet ustası Nelipide Gurme İstanbul’da




Ordu’dan gelen pide lezzeti 
Nelipide Gurme’de
‘En sevdiğin pide’ mottosuyla Geleneksel Türk Mutfağı’nın vazgeçilmez lezzeti pideyi, dünyaya tattırmak için Ordu’dan yola çıkan Nelipide Gurme’nin, ilk lezzet durağı olan İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki Çiftehavuzlar şubesi 2013 yılından beri misafirlerini ağırlıyor.

Farklılaşan lezzeti ve restoran konseptiyle pideye sınıf atlatan Nelipide Gurme, alışık olunanın aksine, kendine özgü lezzetleriyle pide restoranı algısında farklılık yaratıyor. Ordu’nun eşsiz tatlarının harmanlandığı birbirinden farklı pide çeşitlerinin yanında Nelipide Gurme'de zengin bir menü bulunuyor. Nelipide’nin iddialı Ordu köy kahvaltısı da, bu adrese uğrayan herkesi adeta bir gurmeye dönüştürüyor.

Gurme lezzetin doğuşu…
Cevdet ve Nurettin Aktaş’ın Ordu’da sekiz masalı küçük bir restoran işletmesi olarak başlattıkları girişim, bugün ikinci kuşak yöneticiler Tamer ve Samet Aktaş kardeşler ile İstanbul’da devam ediyor. Nelipide’nin kuruluş öyküsünü Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş şöyle anlatıyor; “1981 yılında yemeyi, içmeyi, hatta daha önce ağırlamayı, yani misafiri çok sevmekle başladı hikayemiz”…

Nelipide yersiniz? 
Nelipide Gurme’de etlisinden, sebzelisine kadar her türlü pide çeşidini bulmak mümkün. Kıymalı, kaşarlı, kıymalı - kaşarlı, beyaz peynirli, vejeteryan, sucuklu, kuşbaşılı, pastırmalı, karışık mantarlı, tercihe göre üzerine yumurta kırılmışı... 
Lezzet şeflerinin hünerli ellerinde pideye dönüşen malzemeler, taş fırında odun ateşinde pişirilerek misafirlere sunuluyor. Doğal tereyağı ve yumurtayla hazırlanmış enfes bir lezzet olan Ordu pidesi, çıtır çıtır sıcacık servis ediliyor. Böylece göze hitap ettiği kadar damaklarda da unutulmaz bir pide lezzeti bırakıyor…
Special olarak; 
Nelipide Gurme’nin special lezzetleri arasında ise; Nelipide Hertürlü, Nelipide yuvarlak kıymalı, Nelipide Special, Nelipide Gold ve Nelipide Love yer alıyor. 



Muhteşem bir kahvaltıya ne dersiniz? 
Gerçek pideyi aynı tat ve kalitede Ordu’dan sonra İstanbul’da sunan yakında da Türkiye’nin diğer büyük kentlerinde sunacak olan Nelipide Gurme, eşsiz kahvaltı sofrasında; Ordu köylerinden özel olarak gelen ürünleri, yine yaylalara has özel tereyağlı kuzine ekmeği ile sunuluyor. Serpme ve yöresel kahvaltıda en çok tercih edilen tatlar arasında; kuru yufka böreği, çemen, turşu kavurmaları, zeytin ezmesi, kızartmalar, sucuklu yumurta, menemen, petek balı ve çeşitli reçeller de bulunuyor.

Nelipide Gurme neden farklı? 

Nelipide Gurme tüm şubelerinde bir ‘lezzet standardı’ sağlayarak Ordu’daki lezzeti birebir İstanbul’a taşıyor. Nelipide Gurme’nin bütün malzemeleri Ordu’nun yöresel ürünlerinden seçilerek taze olarak tedarik ediliyor ve restaurantlarında usta eller ile hazırlanıp servis ediliyor. 


Çocuk dostu mekan… 

Ailece gönül rahatlığı ile gidebileceğiniz bir mekan olan Nelipide’nin ikinci katında çocuklara yönelik bir oyun alanı yer alıyor. Çocuklar için hazırlıklı bu alanda mama sandalyeleri de bulunuyor. Ayrıca oyuncak hediyeli çocuk menüsüde bulunuyor. 

İstanbul’da 3 şubesi bulunuyor 

Nelipide Gurme, Ordu’da Güzelyalı, Durugöl ve Çarşı olmak üzere toplam üç şubeyle hizmet veriyor. İlk konsept mağazasını 2013 yılının başında İstanbul Bağdat Caddesi’nde açan Nelipide Gurme’nin Ataşehir ve Beylikdüzü’nde de üç şubesi bulunuyor.

NELİPİDE KİBABİ
Tamer Aktaş, “Günde 4.000 mutlu misafir sayısını katlamak, başarımızı ve yemekten zevk aldığımız tatları paylaşmak için İstanbul’dan başlayan yolculuğumuzu sadece Türkiye’ye değil tüm dünyada lezzete, güzel yemeklere değer veren, önemseyen herkesle paylaşmak için yoldayız” diye belirtiyor.


Tamer Bey'in bizlere nazik jesti olan yine kendi üretimleri kahvaltılık çemen, zeytin ezmesi ve
tuzlu fındıkları yemelere doyamadım. Biter bitmez ilk işim gidip satın almak olacak. 
Sizde Nelipide de yemek yedikten sonra bu ürünleri satın alabilirsiniz.

Nelipide Gurme'ye ailece gönül rahatlığıyla gidilebilir.
Yenilenen menüsüne Yöresel Kahvaltı ve Ordu Pide çeşitlerinin yanı sıra çorba, karalahana sarması ve
çeşitli et ve tavuk yemekleri de eklenip herkes düşünülmüş.
Benim küçük kızım dışarda hamur işi yemez mesela,
o yüzden hep çorba ve yemek olan mekanları tercih etmişizdir. 
Nelipide Gurme de hem zengin menüsü
hem de çocuk oyun salonu ile favori mekanlarım arasında yerini aldı.

Ben derim ki Nelipide ye gidin! İster kahvaltıya gidin. İster pide yemeye gidin. İster akşam yemeğine gidin. Ama mutlaka gidin!


Adres


Neli Pide Gurme Bağdat Cad. No:199/B Çiftehavuzlar / İstanbul Tel : 0216 356 52 52




Not: Neli pide yersiniz bilemeyiz ama bir gün kesinlikle Nelipide’de pide yemelisiniz J

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim İçin;

Gülnur Bayrak 

Marka Yönetmeni 

Adres: Lamartin Caddesi 9/3 Beyoğlu

Tel: 0212 465 14 40 

Skype: gulnur.brandworks 

Gsm: 0534 030 27 77 



3 yorum:

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest