Balık Kokereç |
Kokereçi içindekilerden dolay bazılarımız sevmez ama bu tarifte balık kullanıldığı için gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.Balık yemeyen çocuklara büyüklere bile balık yedirebilirsiniz.Baharatlar sayesinde balık kokusu ortadan kalkıyor, hatta yediğinizin balık olduğundan şüphe ediyorsunuz ama lezzetinden dört köşe oluyorsunuz
2 adet derisiz ve kılçıksız çipura yada levrek filetosu
3 diş sarımsak
5 adet yeşil sivri biber
1 çay kaşığı çekme karabiber
1 çorba kaşığı soya sos
5 dal taze kekik ( kuru da olur)
2 dal taze nane (kuru da olur)
Tavayı ocağa alıp iyice ısıtın, zeytinyağını ekleyip ince doğranmış biberleri soteleyin, ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyin, çipurayı küçük parçalara ayırıp tavaya ekleyin, ardından baharatları ekleyip tahta kaşık yardımıyla bütün malzemeyi kokoreç kıvamına gelene kadar ufaltın ve ocağı kapatın, böylece enfes balık kokoreç yemeye hazır olacak
Balık Kokoreç
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder