Translate

28.01.2016

PEKMEZLİ ZENCEFİLLİ KURABİYE

PEKMEZLİ KURABİYE 

Merhaba tam da bu havalara uygun pekmezli, zencefilli, tarçınlı vee yumuşacık bi kurabiye yaptım, hayatınızda yediğiniz en yumuşak kurabiye olabilir 
 

3,5 su bardağı un 
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı zencefil
1,5 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı (170 gr)yumuşak tereyağı veya margarin
3/4 su bardağı şeker (150 gr)


1/3 su bardağı pekmez (100 gr)
1 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
Bulamak için bir kase toz şeker
Üzeri için renkli çikolata
Ufak bir kasede karbonat, zencefil, tarçın, tuz ve hindistan cevizi karıştırılır, yumuşak margarin ve şeker iyice çırpılır, pekmez, yumurta ve vanilya eklenir karıştırılır, baharatlar ilave edilir tekrar karıştırılır, un da eklenir ve iyice karıştırılır, hamur kıvamı alması için daha fazla un eklemeyin yalnızca elinizi una bulayıp hafif hareketlerle yoğurun, yapışkan haldeki hamur üzeri kapatılarak buzdolabında 2 saat dinlendirilir, dinlenen hamurdan 3 cm büyüklüğünde toplar yapılır, toz şekere bulanır, tam top halinde tepsiye koyun elinizle yassılaştırmayın, çünkü pişerken yayılacak!! Tepsiye 5 cm aralıklarla dizilir, dizdikten sonra parmak ucunuzla ortaları çukurlaştırılır, 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirilir, fazla pişirmeyin soğurken kendini çekiyor, fırından çıkar çıkmaz ortalarına çikolata konur, hava geçirmez kapta 1 hafta, buzlukta 3 ay kalabilir. 
Pekmezli Zencefilli Kurabiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest