Translate

27.01.2016

PİRAMİT AÇMA

Pramit Açma
Yine görüntüsü ve tadı harika bir Açma.
Hem kolay hemde her seferinde sizi üzmeyecek kolay kabaran bir tarif.

Yapım aşamaları ve tarifi buyurun
👉
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta🌸1 yaş maya1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz1 yumurta
🌸1 yum,aldığı kadar un maya bir miktar ılık su ile eritilir, yumurta sarısı hariç bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri hava almayacak şekilde
örtülerek ılık ortamda bir saat kadar dinlendirilir, fotoğrafta görüldüğü gibi şekil verilir, içine zeytin, sucuk,
pastırma, salam ve benzeri  koyulur, üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede altları kızarana kadar pişirilir, fırından çıkarınca üzerine bez örtülerek 5 -10 dakika kadar dinlendirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest