BALKABAKLI KITIR TATLI |
Kışın evimde olmazsa olmazımdır balkabağı, ne güzel bir nimettir diye düşünmüşümdür hep , hem tatlısı olur hem böreği, hem salatası hem çorbası👍daha ne demeli ki insan, böyle nimete sahip olunca ŞÜKÜR den başka..
Yarım kilo ayıklanmış balkabağı
6 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
KITIRLI HAMUR İÇİN
1,5 su bardağı un
150 gr tereyağı (4 dolu yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı şeker
Bir fiske tuz
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Fırın 200 dereyece ayarlanır, küçük fırın kaplarının içi hafifçe yağlanır, balkabakları 2 cmlik minik küpler halinde kesilir, derin bir kabın içinde şeker ve baharatlar karıştırılır, kabaklar eklenir harmanlanır, kaplara eşit şekilde pay edilir, hamur için geniş bir kapta un şeker ve tuz karıştırılır, dolaptan yeni çıkarılan tereyağı küp küp doğranır hamurun üzerine alınır, parmak uçları veya bir çatalla birbirlerine yedirilir, amaç topak topak ekmek kırıntısı görünümü elde etmektir hamur yopurmak değil! Ceviz isteniyorsa hamura bu aşamada katılır ve harmanlanır, hazırlanan kıtırlı hamur kaplardaki kabakların üzerine her yerini kapatacak şekilde pay edilir, fırına vermeden önce üzerine kabak çekirdeği koyabilirsiniz, ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar 25-35 dk pişirilir, ister ılık ister soğuk yanında kaymak yada dondurma ile de servis edilebilir. Bu ölçü 6 adet güveç kabı içindir.
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
KITIRLI HAMUR İÇİN
1,5 su bardağı un
150 gr tereyağı (4 dolu yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı şeker
Bir fiske tuz
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
Fırın 200 dereyece ayarlanır, küçük fırın kaplarının içi hafifçe yağlanır, balkabakları 2 cmlik minik küpler halinde kesilir, derin bir kabın içinde şeker ve baharatlar karıştırılır, kabaklar eklenir harmanlanır, kaplara eşit şekilde pay edilir, hamur için geniş bir kapta un şeker ve tuz karıştırılır, dolaptan yeni çıkarılan tereyağı küp küp doğranır hamurun üzerine alınır, parmak uçları veya bir çatalla birbirlerine yedirilir, amaç topak topak ekmek kırıntısı görünümü elde etmektir hamur yopurmak değil! Ceviz isteniyorsa hamura bu aşamada katılır ve harmanlanır, hazırlanan kıtırlı hamur kaplardaki kabakların üzerine her yerini kapatacak şekilde pay edilir, fırına vermeden önce üzerine kabak çekirdeği koyabilirsiniz, ısıtılmış fırında üzeri hafifçe kızarana kadar 25-35 dk pişirilir, ister ılık ister soğuk yanında kaymak yada dondurma ile de servis edilebilir. Bu ölçü 6 adet güveç kabı içindir.
Balkabaklı Kıtır Tatlı |
Balkabaklı Kıtır Tatlı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder