ÇİLEKLİ KURABİYE |
Merhabalar
mevsimi gelmişken Çileğe bayılan ben
bütün tatlılara çok yakıştığını düşündüğümden,
kurabiyeye niye yakışmasınki dedim
bu tarifle karşılaştığımda,işte bu dedim
bu benim aradığım tarif
görüntüsünden de anlaşıldığı gibi
herkesin denemek isteyeceği
deneyenlerin bayılacağı bir tarif oldu.
Kaç tane yediğimi hatırlamıyorum.
anlayacağınız tam bir yaz kurabiyesi
herkesin denemek isteyeceği
deneyenlerin bayılacağı bir tarif oldu.
Kaç tane yediğimi hatırlamıyorum.
anlayacağınız tam bir yaz kurabiyesi
Malzemeler
1 yumurta ,1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı (çok yumuşak)
1 tatlı kaşığı vanilya
Bir fiske tuz ,1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı kalecik un
Yapılışı
Un, karbonat ve tuzu karıştıralım, ayrı bir kapta şeker ve yumuşak tereyağını iyice çırpalım,
yumurta ve vanilyayı tereyağına ekleyip tekrar çırpalım,
unlu karışımı ekleyip hamur haline getirelim, oldukça yumuşak bir hamur olacak,
ele yapışabilir sorun değil zaten öyle olmasını istiyoruz,
karışım hamur kıvamını aldığında doğranmış çilekleri kağıt havlu ile kurulayarak hamura ekliyoruz ve spatula yada elimizle yavaşça hamura karışmasını sağlıyoruz,
fazla bastırmayalım çilekler tekrar sulanmasın,
koroplastın tek tek kesilmiş hazır yağlı kağıtlarından bir adet fırın tepsisine serip üzerine hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafifçe yuvarlayıp diziyoruz, tepsiye oldukça aralıklı dizelim, pişerken yayılıp bisküvi şeklini alacakları için birbirine yapışmasınlar, tepsiyi 15 dk buzdolabında bekletiyoruz, bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz, 15 dk sonrası tepsiyi hemen sıcak fırına verip 15 dk pişiriyoruz. Nefis Çilekli Kurabiyelerimiz hazır, çikolata ile birlikte servis edip bu enfes lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.
Bu malzemelerden 20 adet kurabiye elde ediyoruz.
kurabiyenizi koroplast streç filme sarıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Sonraki günlerde kurabiyelerde çilekten dolayı yumuşama olabilir.
tekrar 10 dakika fırınlayıp kurabiyenizi tazeleyebilirsiniz.
Koroplast a ve Kalecik Un 'a desteklerinden dolayı teşekkürler
ayrıca koroplast hayatikolaylastirir.com da pratik fikirler ve değişik tarifler bulabilirsiniz.
Bu malzemelerden 20 adet kurabiye elde ediyoruz.
kurabiyenizi koroplast streç filme sarıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Sonraki günlerde kurabiyelerde çilekten dolayı yumuşama olabilir.
tekrar 10 dakika fırınlayıp kurabiyenizi tazeleyebilirsiniz.
Koroplast a ve Kalecik Un 'a desteklerinden dolayı teşekkürler
ayrıca koroplast hayatikolaylastirir.com da pratik fikirler ve değişik tarifler bulabilirsiniz.
Çok farklı olmuş denemek lazım bu tarifi.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler pişman olmassınız
SilNefis bir görüntü...Çok beğendim...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok teşekkürler öpüyorum seni canım
Silnefis görünüyor ben de bayılırım çileğe :-))
YanıtlaSilçok çok teşekkürler o zaman buna bayılacaksın
SilBol bol çilek... :)
YanıtlaSilçok çok teşekkürler
Silayyyy ben de bayılırıım. hergün yarım kilo yiyiom hatta şimdi laptopun yanında yiyodum. kurabiyesi he tımams denerim kii. bloguma da hoşgeldin amaaa dergiler yazıma yorum yaptın yaaa. aramıza da hoşgeldin. nurselin mutfağı videonu da izledim. yine görüşürüz kiiii :) keyifli bloglar diliyoruuum :) aşkı şeker de şeker gibi bir isim olmuş :)
YanıtlaSilAy bayıldım size yorumun beğenin için çok çok teşekkürler görüşmek dileğiyle
SilBen kurabiye yapmayı o kadar çok seviyorum ki hatta yemesinden çok kurabiye yapması daha zevkli bence :))
YanıtlaSilaynen bende yapmasını çok seviyorum ama ben yemeyi de en az o kadar seviyorum:)))
SilÇileği çok severim, çok güzel görünüyor, kesin deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım benim senin elinden de süper olacaktır.
SilÇilegi ailece çok sevwriz kurabiyede hiç denememistim. Elinize saglik.
YanıtlaSilçok çok teşekkürler eminim buna da bayılacaksınız.
Siltebrikler şekercim ne güzel çilekli deneyip yazacağım sana.
YanıtlaSilçok çok teşekküler bekliyorum.bu arada kusura bakmayın sorunlar oldu cevapları yeni yazıyorumm :((
Sil