Nurselin evinde yaptığım TURŞULU PİLAV TARİFİ nasıl yapılır pilav yapmanın ipuçları .Nefis lezzetiyle sofralarınızda fark yaratacak
TURŞULU PİLAV
TURŞULU PİLAV
4 kişilik
1 paket bakkal turşusu
( torba içinde satılan kırmızı renkli suyu olanlardan)
1, 5 su bardağı pirinç
Pirinçleri kaynar su ile ıslatalım, kapağı kapalı en az 15 dk şişirelim,
tencereye az sıvı yağ döküp,
süzülen pirinçleri kavuralım,
kavrulan pirinçlere turşu suyundan 2 bardaktan biraz fazla ekleyelim
(poşet turşulardaki su tam geliyor)
TUZ EKLEMİYORUZ !
Turşu suyunun tuzu fazlasıyla yeterli oluyor, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim,
pilavı başka kaba aktarıp arada karıştırarak iyice soğutalım,
turşuları minik küpler halinde doğrayalım, iyice soğuyan pilava ekleyip karıştıralım,
pilavın rengi turşu suyundan dolayı hafif pembe olacaktır,
Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
Yemek&Mekan Yazarı -
SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.
https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
https://www.youtube.com/c/Askisekertariflerim
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Turşulu pilav |
Turşulu pilav |
Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkürler
SilTurşuyu her şekilde çok severim. Sunum yine çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilo zaman buna bayılacaksınız.Çok çok teşekkürler
Silsunum şahane elinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim
SilNefis görünüyor ellerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler, sevgiler ♥
YanıtlaSilKızsal Şeyler
yorumun için ben teşekkür ederim sevgiler benden
Sil