Translate

6.03.2017

KREMALI RULO POĞAÇA

KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli çay saati bayatlamayan hamurişi yemek tarifleri
 KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi
KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli çay saati bayatlamayan hamurişi yemek tarifleri 
Pamuk gibi bir mayalı poğaça isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz, ben bundan sonra hep bu tarifi uygulayacağım! Ertesi gün bile yumuşaklığını kaybetmeyen tek tariftir sanırım 

 KREMALI RULO POĞAÇA 

Malzemeler 

1 pk krema (200 ml) 
1 pk instant maya 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı süt 
1 su bardağı soda 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı tuz 

yapılışı


Aldığı kadar un İç malzemesi @kaanlar beyaz peynir Maydanoz Yapılışı Un hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenip yoğurulur, yumuşak hafif ele yapışıyorken üzeri streçfilm ile hava almayacak şekilde örtülerek ılık ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır. Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her parça unlanmış zeminde merdane ile açılır. Üzerine peynirli harç serpilir. Rulo sarılarak iki parmak kalınlığında kesilir. Pişirme kağıdı üzerine yatay olarak dizilir. Üzeri bastırılarak yassılaştırılır. 30 dk tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 


KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli çay saati bayatlamayan hamurişi yemek tarifleri
 KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi

 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

5 stars - based on 1793 reviews

KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır



KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli çay saati bayatlamayan hamurişi yemek tarifleri
 KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi
By
KREMALI RULO POĞAÇA Tarifi nasıl yapılır kolay lezzetli çay saati bayatlamayan hamurişi yemek tarifleri Pamuk gibi bir mayalı poğaça isterseniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz, ben bundan sonra hep bu tarifi uygulayacağım! Ertesi gün bile yumuşaklığını kaybetmeyen tek tariftir sanırım
Ingredients
  • 1 pk krema (200 ml)
  • 1 pk instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un İç malzemesi @kaanlar beyaz peynir Maydanoz Yapılışı Un hariç bütün malzemeler eklenip karıştırılır. Un azar azar eklenip yoğurulur, yumuşak hafif ele yapışıyorken üzeri streçfilm ile hava almayacak şekilde örtülerek ılık ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır. Hamur 4 eşit parçaya bölünür. Her parça unlanmış zeminde merdane ile açılır. Üzerine peynirli harç serpilir. Rulo sarılarak iki parmak kalınlığında kesilir. Pişirme kağıdı üzerine yatay olarak dizilir. Üzeri bastırılarak yassılaştırılır. 30 dk tepside mayalanmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 6 kişilik
Calories: 320

3 yorum:

  1. Enfes olmuş ellerinize sağlık :) Mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık yapımı kolay ve harika bir poğaça sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyorlar, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest