Translate

29.03.2017

HAVUÇ MANTISI

HAVUÇ MANTISI tarifi - yapımı nasıl yapılır kolay nefis değişik videolu yemek tarifleri
HAVUÇ MANTISI tarifi
HAVUÇ MANTISI tarifi - yapımı
nasıl yapılır kolay nefis değişik videolu yemek tarifleri Bu mantıya BAYILACAKSINIZ . Yemek Tatlı Hamurişi tarifleri lezzetli kolay pratik videolu denenmiş farklı değişik tarifler 
Merhabalar
enerji dolu bir yemek mi  lazım
havuç mantısı duydunuz mu hiç lezzet olay 
 yapımı da bir o kadar kolay!
 Akşam yemeğini yapmayan varsa hemen denesin.
Bizim evde kapış kapış gidiyor
 bu mantı 
eminim sizde tadınna hayran kalacaksınız.

Malzemeler

1 kilo havuç
 1 şişe maden suyu 
 2,5 su bardağı un 
Tuz 

Yapılışı 

Havuçları dilimleyip tuzlu suda haşlayın.
Ezilecek kıvama geldiğinde süzüp çatalla püre haline getirin. Tuz maden suyu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Kaşıkla karıştırarak yapabilirsiniz yoğurmanıza gerek yok. Hamuru kaşıkla kızgın yağa bırakıp kızartın. Ben sıkma torbasına alıp minik küpler halinde yağın içine sıkarak kızarttım, daha kolay oldu. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, tereyağında kırmızı biber yakarak gezdirin. Sıcak servis edin. 
Afiyet olsun


 Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz

5 stars - based on 294 reviews

HAVUÇ MANTISI tarifi


HAVUÇ MANTISI tarifi - yapımı nasıl yapılır kolay nefis değişik videolu yemek tarifleri
HAVUÇ MANTISI tarifi
By
HAVUÇ MANTISI tarifi - yapımı nasıl yapılır kolay nefis değişik videolu yemek tarifleri
Ingredients
  • 1 kilo havuç
  • 1 şişe maden suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • Tuz
Havuçları dilimleyip tuzlu suda haşlayın.Ezilecek kıvama geldiğinde süzüp çatalla püre haline getirin. Tuz maden suyu ekleyin. Unu azar azar ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Kaşıkla karıştırarak yapabilirsiniz yoğurmanıza gerek yok. Hamuru kaşıkla kızgın yağa bırakıp kızartın. Ben sıkma torbasına alıp minik küpler halinde yağın içine sıkarak kızarttım, daha kolay oldu. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip, tereyağında kırmızı biber yakarak gezdirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun
Prep time:
Cook time:
Total time:
Yield: 4
Calories: 198

2 yorum:

  1. daha önce duymamıştım ama ilk fırsatta deniyeceğim... damak zevkime hitap ediyor çünkü... sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Havuç normalde çok severim böylede çok güzel görünüyor ilk fırsata deneyeceğim ellerine sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest