Translate

25 Ocak 2016 Pazartesi

SUSAMLI TAVUK

susamlı tavuk
SUSAMLI TAVUK
Merhabalar Nurselin mutfağında yaptığım yapımı çok kolay ama damaklarda hatırı sayılır bi lezzet bırakan susamlı tavuk tarifi 
 2-3 kişilik için 
1 büyük göğüs fileto 
Bir kase susam 
2 yumurta 
1 kase un 
ve 
1 adet tavuk bulyon 

tavuk bulyonu unun içine ufalayıp iyice karışmasını sağlıyoruz biraz da tuz ilave ediyoruz, tavuk bulyon kullanmayanlar koymasa da olur,
etleri serçe parmağı kalınlığında uzun şeritler halinde kesiyoruz, ne kadar ince keserseniz o kadar lezzetli oluyor, önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından susama bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz, tavukları kızgın yağa attıktan sonra altını kısın susamlar yanmasın, fazla yapacaksanız arada tavaya dökülen susam olursa (fazla dökülmüyor) tel kevgirle toplayın yağı yakmasın, merak etmeyin ince dilimlendiği için içi çok rahat pişiyor çiğ kalmıyor, biraz fazla susam gidiyor ama inanın değer, yerken susam tavuğa bu kadar mı yakışır diyeceksiniz👍 ben börek çörek yanınada misafirlerime ikram ediyorum, çok beğeniliyor,çerez gibi yeniyor, sıcak servis yapınız 😊👌👊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly

Analiz