Translate

20 Eylül 2016 Salı

KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART

KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART

Nurselin evine götürdüğüm
KURUYEMİŞLİ KARAMEL TART

bu ballı, fındıklı, fıstıklı nefis mi nefis üstelik hafif ve enerji bombası
tarifi şiddetle tavsiye ediyorum. 

 20cm kalıp , 12 porsiyon 

Hamuru için
110 gr un (1 su bardağı dolusu)
 Bir fiske tuz 
80 gr (4 yemek kaşığı ) tereyağı
 soğuk ve küçük küpler halinde kesilmiş olacak 
3 yemek kaşığı soğuk su

 Dolgusu için 
300 gr fındık ( badem,fıstık, yer fıstığı,kaju fıstığı)
 80 gr bal ( 3 yemek kaşığı )
 125 gr şeker (yarım su bardağı +1 yemek kaşığı ) 
20 gr tereyağı ( 1 yemek kaşığı ) 120 gr krema 

Yapılışı

Bir fiske tuz Un, tuz ve tereyağını ekmek ufağı görünümü alana kadar parmak uçlarınızla ovalayın, 
suyu ekleyip hamur haline getirin, streç filme sarıp 30-60 dk buzdolabında bekletin.
 Hızla 3 mm kalınlığında unlanmış zeminde açın, 
bolca yağlanmış ve hafif unlanmış 20 cm çapındaki tart kalıbına yayın, 
çatalla her yerine delikler açın. 30 dk buzlukta bekletin, 
bu arada kuruyemişleri kuru tavada dikkatlice hafif kavurun ve soğumaya bırakın,
 tartı buzluktan alıp üzerine pişirme kağıdı serin ve 
ağırlık (nohut, kurufasulye gibi) yerleştirip 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin, 
kağıdı kaldırıp kızarması için 10-15 dk daha pişirin,
 hafif kızardığında fırından alıp iyice soğumasını bekleyin, balı bir tencereye alın yüksek ateşte iyice ısındığında şekeri azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın, 
iyice birbirine karıştığında tereyağını ekleyin hızlı karıştırmaya devam edin,
 tereyağı iyice eridiğinde kremayı ve tuzu ekleyip 1-2 dk hızlı karıştırın, ocağı kapatıp, 
fındıkları tartın üzerine yerleştirin, karameli bütün kuruyemişlerin üzerine gelecek şekilde gezdirerek dökün,
 bu işlem oldukça hızlı yapılmalı karamel çok çabuk sertleşmeye başlar,
 karamel yeteri kadar sertleştiğinde (30 dk kadar) dilimleyebilirsiniz, 
buzdolabına koymayın, oda ısısında 3 gün içinde tüketin 

Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
https://www.youtube.com/c/Askisekertariflerim

 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz


 


15 yorum:

  1. ya kardeş bu besin değil bu bir sanat;yemede yanında yat,yetmez seyret.Harikasınız. Görsellik yeterince göz doyurur,azıcık azıcıkta yenir kiloda yapmaz.Misafirlerlede paylaşır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi tarif etmişsiniz.Çok çok teşekkürler

      Sil
  2. Wavv atom tart olsun bunun adı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın enerjisine uygun bir ad olur .çok çok teşekkürler

      Sil
  3. Bol malzemeli nefis bir tart.. Ellerinize sağlık.. Çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. harika olmuş ben hiç açamam o tartı sanıyorum o şekilde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence senin elinden herşey gelir kimse denemeden başaramaz.çok çok teşekkürler

      Sil
  5. Tam bir enerji deposu ayni zamanda da degisik geldi. Cok begendim umarim tadi da enfesdir :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler biz bayıldık gerçekten.

      Sil
  6. Eline sağlık canım, karamel, kuru yemiş, tart hepsi bir arada , bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım hepsi bir arada ben çok sevdim.çok teşekkürler öpüyorum seni

      Sil
  7. Eline sağlık canım, karamel, kuru yemiş, tart hepsi bir arada , bayıldım.

    YanıtlaSil
  8. Seni izliyorum şu anda şeker hatun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim kusura bakmayın biraz yoğundum.

      Sil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest