20 Eylül 2016 Salı

TURŞULU PİLAV


tursulupilav
TURŞULU PİLAV

 Nurselin evinde yaptığım .Nefis lezzetiyle sofralarınızda fark yaratacak 
TURŞULU PİLAV 




4 kişilik


1 paket bakkal turşusu 

( torba içinde satılan kırmızı renkli suyu olanlardan) 

1, 5 su bardağı pirinç 


Pirinçleri kaynar su ile ıslatalım, kapağı kapalı en az 15 dk şişirelim, 
tencereye az sıvı yağ döküp, 
süzülen pirinçleri kavuralım,
kavrulan pirinçlere turşu suyundan 2 bardaktan biraz fazla ekleyelim 
(poşet turşulardaki su tam geliyor) 
normal su eklemiyoruz, sadece turşu suyu ile
pişiriyoruz, 
TUZ EKLEMİYORUZ ! 
Turşu suyunun tuzu fazlasıyla yeterli oluyor, kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim,
pilavı başka kaba aktarıp arada karıştırarak iyice soğutalım,
turşuları minik küpler halinde doğrayalım, iyice soğuyan pilava ekleyip karıştıralım,
pilavın rengi turşu suyundan dolayı hafif pembe olacaktır,
Turşulu pilav yapımı
görüntüsü ile çok hoş lezzeti ile akılda kalacak bir yemek, tavsiye ederim



Ben Belgin Binici hoşgeldiniz
Yemek&Mekan Yazarı -

SAYFALARIMIZA ABONE OLMAYI,TAKİPTE KALMAYI UNUTMAYIN.


https://www.askiseker.com
https://www.instagram.com/askiseker
https://www.facebook.com/askiseker.belginbinici
https://www.pinterest.com/askiseker
https://www.youtube.com/c/Askisekertariflerim
 
Marka ürün tanıtım Sponsorluk için irtibata geçiniz
Turşulu pilav
Turşulu pilav

Turşulu pilav

9 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Turşuyu her şekilde çok severim. Sunum yine çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman buna bayılacaksınız.Çok çok teşekkürler

      Sil
  4. sunum şahane elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor ellerine sağlık. Paylaşım için teşekkürler, sevgiler ♥
    Kızsal Şeyler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için ben teşekkür ederim sevgiler benden

      Sil

Related Posts with Thumbnails

Printfriendly