Translate

14.06.2016

BALON EKMEK

Ramazan
sahur , oruç, iftar,
Rabbim herkese kolaylık versin,
akşama balon ekmeğinizi kendi fırınınızda pişirip
sıcak sıcak yemeği istemez miydiniz?

Malzemeler

2 su bardağı kalecikun ,
1 tatlı kaşığı şeker ,
20 gr (yarım paket ) yaş maya,
50 gr ( 2 dolu yemek kaşığı )tereyağı,
250 ml (1 su bardağı) ılık su ,
1 çay kaşığı tuz ,

Yapılışı



Un ve tuzu eleyip ortasına çukur açın, mayayı parçalayıp dökün, üzerine ılık suyu ekleyin, parmaklarınızla mayayı yumuşatın, şekeri ve tereyağını da ekleyip hamuru yoğurun, sertleşme durumuna göre un ekleyebilirsiniz, yumuşak bir hamur elde edince 20 dk kadar yoğurun, üzerini bezle örtüp 30 dk dinlendirin, merdane ile yufka inceliğinde açın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyin, fırını 220 dereceye ısıtın, 10 dk kabarıp üzeri kızarana kadar pişirin.





3 yorum:

  1. İsmide görüntüsü de çok şeker :)) eminim tadı da çok güzeldir ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Rusya'dan Sankt-Petersburg'a da çok teşekküer!!!

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails

Analiz

stars

chicoryapp

pinterest